Kani Yılmaz'ın katili açıklandı

Kani Yılmaz'ın öldürülmesiyle ilgili, Osman Öcalan ve arkadaşlarının Kuzey Irak'ta kurdukları Yurtsever Demokrat Partisi bir açıklama yaparak, eylemi gerçekleştiren PKK'lının kimliğini açıkladı. Şifre,'amcanın doğum günü var, gel'

Kani Yılmaz'ın katili açıklandı
Kani Yılmaz'ın katili açıklandı
GİRİŞ 13.02.2006 11:48 GÜNCELLEME 13.02.2006 11:48

Açıklamada, araca bombayı koyan kişinin, PKK’nın özel kuvetler biriminden bir yıl önce ayrılarak PWD saflarına katılan, Şanlıurfa'nın Hilvan İlçesi nufusuna kayıtlı ‘Numan’ kod adlı Veli Çat olduğu belirtildi.
Bu kişinin PKK'dan görevli gönderildiği belirtilen açıklamada, “Veli Çat, PKK özel kuvvetlerinden ayrılarak görevli gönderilmiştir. Ve yaklaşık bir yıldan beri Süleymaniye yakınlarındaki Seyit Sadık Kampı'nda kalmaktadır. Olaydan hemen önce katil ile bağlantı kuran ve patlayıcıyı sağlayan ise, Murat Karayılan’a bağlı Halk Savunma Güçleri (HPG) üyesi ‘Serdar’ kod adlı Bitlisli bir kişidir. Bu kişilerin olay öncesinde cinayetin gerçekleştirilmesine ilişkin telefon kayıtları mevcuttur. Kani Yılmaz’ın aracından indikten sonra bombayı uzaktan kumanda ile patlatmış ve diğer kişi ile birlikte kaçmıştır" denildi.

Şifre,'amcanın doğum günü var, gel'

Kani Yılmaz ile Serdar Kaya'yı taşıyan otomobile bombayı bırakan 'Numan' kod adlı Veli Çat'ın şifreli mesajı aldıktan sonra patlattığı belirtildi. Eski PKK'lılardan Ayhan Çiftçi ve PWD'nin internet sitesinin iddiasına göre, telefonla 'Amcanın doğum günü var, gel' mesajı alan Çat, eylem için harekete geçti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi