Ruhani'den Türkçe hamlesi! Talimatı verdi

Hasan Ruhani, halkın ana dilinin Türkçe veya Kürtçe olduğu bölgelerdeki okullarda bu dillerde eğitim verilmesi için talimat verdi.

Ruhani'den Türkçe hamlesi! Talimatı verdi
Ruhani'den Türkçe hamlesi! Talimatı verdi
GİRİŞ 01.06.2016 03:12 GÜNCELLEME 01.06.2016 03:46
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, halkın ana dilinin Türkçe veya Kürtçe olduğu bölgelerdeki okullarda bu dillerde eğitim verilmesi için talimat verdi. Ruhani, Tebriz, Erdebil ve İran Kürdistan eyaletinde anadil eğitim merkezlerinin açıldığını belirterek, herkesin anadilde eğitim hakkının olduğunu söyledi.

Ruhani'nin Dini ve Etnik Azınlıklardan Sorumlu Yardımcısı Ali Yunusi, İran resmi ajansı IRNA'ya açıklamalarda bulundu. Yunusi, “Ana dilde eğitim hakkı, İran Anayasası'nın 15'nci maddesinde kayıt altına alınmasına rağmen uygulanmıyor” ifadelerini kullandı.

Şimdilik Kürdistan eyaletindeki bazı okullarda geçerli olan uygulama, gerekli altyapının hazırlanmasından sonra diğer bölgelerde de yürürlüğe girecek.

YORUMLAR 36
  • iran 7 yıl önce Şikayet Et
    ingilizceyide öğret
    Cevapla
  • Almanya 7 yıl önce Şikayet Et
    Güç kuvvetle türkiyeyi parçalayamayınca, demokratik yalanlarla zedelemek istiyorlar.. Siz istediğiniz kadar onaylayın.. Sıkıysa savaşa kadar hazırız Elhamdülillah.. Ozaman bakın dünyada neler değişiyor.. İnşallah İslam ve Türkün hakimiyetini göreceksiniz... Bu onaydan sonra pişman olup geri adım atacak ve tüm işbirliğini kaybederek mahcup olacak bu devletler İnşallah.
    Cevapla
  • Yusuf 7 yıl önce Şikayet Et
    "Ana dilde eğitim hakkı" ile ırkçı olmadığınız belli, bir de mezhepçi olmasanız... İmam Humeyni'nin yolundasınız, derdim
    Cevapla
  • Iran türkü 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir Iran törkü olarak, bu tür boş sözlerden her 2-3 yilda bir defa dinliyoruz. Azerbaycana ziyarete gelende söyliyorlar Tahran'da unutuyorlar! Boş sözlerde dunyanin birincisi.
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Pers politikası...Vardır bir bildikleri.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den yeni Refah duyurusu! Çok sayıda şehit var! Hamas ve İslami Cihad'dan açıklama
ABD Savunma Bakanı Austin: “İsrail’e yüksek yük kapasiteli mühimmat sevkiyatını durdurduk”