Rumların Türk korkusu! Çocukları silahlandırdılar

Rum ordusunun ‘seferiler’ adı verilen milis gücü son yıllarda eşleri ve çocuklarını da silahlı eğitime götürmeye başladı. Makyajlı kadınlar ve küçük çocuklar, elde otomatik silah, Türklere karşı savaşına hazırlanıyor.

Rumların Türk korkusu! Çocukları silahlandırdılar
Rumların Türk korkusu! Çocukları silahlandırdılar
GİRİŞ 12.05.2018 12:25 GÜNCELLEME 12.05.2018 12:25
Bu Habere 139 Yorum Yapılmış

Kıbrıs Rum yönetimi 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda Türk ordusu karşısında büyük bir yenilgi almalarının ardından panik halinde sivil erkekleri silahlandırdı. Yaklaşık 60 bin haneye mühimmatlarıyla birlikte G-3 piyade tüfeği zimmetledi. Rum ordusu ‘seferiler’ adı verilen bu milis gücüne her yıl kısa süreli silahlı eğitim veriyor. 

Rum ordusunun seferberlik görev emri çerçevesinde seferilere verdiği silahlı eğitim her yıl Nisan ve Mayıs aylarında yapılıyor. Rum subaylar, seferilere yeni model otomatik tüfeklerin nasıl kullanılacağı, silah bakım, ilk yardım, açık arazide silahlı mücadele ve hayatta kalma eğitimi veriyor. 
 
ÇOCUKLARA SİLAH SOSYAL MEDYADA

Son yıllarda Rum seferiler silahlı eğitime eş ve çocuklarını da getirmeye başladı. Güneş gözlüklü, makyajlı kadınlar ve küçük çocuklar da savaş eğitimi alıyor. Zorlu arazi şartlarında temel silahlı mücadele eğitimi alan Rum aileler, savaş eğitimini sosyal etkinlik olarak görmeye başladı ve silahlı görüntülerini sosyal medya hesaplarından da yayınlıyor.



Rum savunma bakanlığı ve subayları da gönüllü olan kadın ve çocuklara silahlı eğitim vermekte sakınca görmüyor ve hatta destek oluyor.
 
TAM GAZ SİLAHLANMA

Kıbrıs Rum yönetimi son yıllarda Rum Milli Muhafız Ordusu adını verdikleri silahlı kuvvetlerini güçlendirme konusunda önemli adımlar attı. Rum erkeklerine mecburi 2 yıllık askerlik görevini kısalttılar ancak profesyonel orduya geçiş amacıyla 2015 yılında paralı profesyonel kara gücü oluşturma yönünde ilk adımı attılar. 3 bin sözleşmeli asker alımı yapan Rum ordusu, İsrail’den silahlı karakol gemisi satın aldı. Rum ordusu, AB ülkeleri ve İsrail ordusuyla gerçekleştirdiği tatbikatlarda kırmızı düşman güçlerinin Türkler olduğu tatbikatlar düzenliyor.

HÜRRİYET

 

 

YORUMLAR 139
  • tekin 5 yıl önce Şikayet Et
    siz hala silasizlanmayi savun. Her vatandasin evinde silahbolmak zorunda. Silah yasagi gavurun oyunu. herkes kendini ve ailesini korumasini bilecek.
    Cevapla
  • mzn 5 yıl önce Şikayet Et
    Korku insana neler yaptırıyor
    Cevapla
  • Yasin 5 yıl önce Şikayet Et
    Boşuna askercilik oynamayın, gerekirse siha ile gümletiriz,muhatap vile olmayız
    Cevapla
  • Muhittin 5 yıl önce Şikayet Et
    Dunyada hemen hemen tüm ülkeler silahlanirken sözüm ona bizdeki insan hakları savunucuları bireysel silahlanmaya hayır diyor.Silahla suç işleyecek adamin silahı ruhsatlı olmuyorki.Al işte kadın çocuk demeden elin oğlu silah nedir öğretiyor.
    Cevapla
  • Turco 5 yıl önce Şikayet Et
    Kafalarının üstünden üç tane kurşun uçtuğu zaman sinir krizi geçirirler. Savaş gerçek askerlerle ve tabi ki 'Kalem'le kazanılır. Kaleminiz kılıcınızdan keskin olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!