Almanya'dan bir Türkiye çıkışı daha!

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, bugün Berlin’de düzenlenen Alman Büyükelçiler Toplantısı'nda ABD’nin yaptırım politikasını eleştirdi. Maas, Avrupalılar olarak Türkiye’de istikrarlı ekonomik gelişme istediklerini söyledi.

Almanya'dan bir Türkiye çıkışı daha!
Almanya'dan bir Türkiye çıkışı daha!
GİRİŞ 28.08.2018 13:34 GÜNCELLEME 28.08.2018 13:34
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

ABD’nin kısa süre önce Türkiye’ye yönelik de yaptırımlar ve ek vergiler uyguladığını anımsatan Heiko Maas, "Biz Avrupalılar olarak, Türkiye’de istikrarlı ekonomik gelişmeye ilgi duyuyoruz" dedi.

Maas, gelecek hafta Türkiye’ye yapacağı ziyarette Türkiye’deki ekonominin durumu konusunu da Türk hükümetiyle görüşeceğini kaydetti. Son dönemde kurallara dayalı ekonomik düzenin sorgulandığını, açık bir ekonomi olan Almanya’nın bundan etkilendiğini ifade eden Maas, "Korumacılık yerine açık olma ile daha fazla şeyler başarılır. Bu sadece siyasi olarak değil ekonomik alanda da geçerli" değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Ek gümrük vergilerle korumacılık yapıldığını vurgulayan Maas, "Gümrük vergileri ve kotalar müzakerelerin konusu olması lazım. Bunların başka ülkeleri cezalandırma aracı olmaması gerekir" diye konuştu.

ABD'NİN ÇİN'E YAPTIRIMI

Maas, ABD’nin Çin’e yönelik yaptırımlarına da değinerek, "ABD ile Çin arasındaki ticari ihtilaf bizi sadece endişelendirmiyor, bizi vuruyor" ifadesini kullandı.

ABD'NİN İRAN'A YAPTIRIMI

ABD’nin İran’la yapılan nükleer anlaşmadan çıktığını ve İran’a yaptırımlar uygulayacağını açıkladığına işaret eden Maas, bundan dolayı bazı şirketlerin İran’dan çekilmek istedigini anımsattı.

Maas, İran’da kalmak isteyen şirketlere mümkün olduğunca yardım etmek istediklerini ifade etti.

AVRUPA VE RUSYA ARASINDAKİ İLİŞKİLER

Avrupa Birliği ile Rusya arasındaki ticareti etkileyen ABD’nin yaptırımlarına ilişkin Maas, Avrupa'nın enerji politikasının, yaptırımlarla etkilenmek istenmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Almanya ve Avrupa’nın ucuz enerji fiyatlarına ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Maas, ABD’nin Avrupa’ya sıvı gaz satmak istemesinin, kendileri için ancak arzın genişlemesine bir katkı olacağını kaydetti. Maas, "Ancak satın alma kararlarının yaptırımlarla zorlanarak değil fiyatlara göre verilmesi lazım" diye konuştu.

Trump’ın Alman otomobil şirketlerine yönelik tehditlerine ilişkin de Maas, “Alman otomobilleri ABD'nin ulusal güvenliği için tehdit değil. Alman otomobilleri daha çok Amerikan caddelerini güvenli yapıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Bu gelişmelere karşı Avrupa’nın birlik içinde olması gerektiğini vurgulayan Maas, "Avrupa tek sesle konuşursa ağırlığı olur" dedi. Maas, bunun AB Komisyon Başkanı Jean-Claude Juncker'in ek vergiler konusunda ABD Başkanı Trump ile yaptığı görüşmede kanıtladığını söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • KaraKartal 5 yıl önce Şikayet Et
    inanmayın... .
    Cevapla
  • metin ulubaba 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz de yedik. Rusların s 400 çıkışı kendilerini sarstı. Bir gün ruslar avrupaya girerse hiç şaşırmayın. Arada kalkandık kalkan...
    Cevapla
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Dolar Euro neden düşmüyor? Bence çözümü yanlış yerde arıyoruz gibi geldi bana! Dolar Euro beraber. Oyun devam ediyor. Altına Müslümanlara gidelim. Zengin Samimi Araplar var. TÜRKLER VAR. nerede onlar.
    Cevapla
  • 52269 5 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa euro-parabölgesi istenilen haracı abd'e veriyor, Türkiye vermiyor, vermediğini ülkedeki bolluktan görebiliyoruz, faize vs. gidecek paralar verilmediği için kur'u silah anlamadında bize dayatmak istiyorlar.
    Cevapla
  • Mümin 5 yıl önce Şikayet Et
    Alman otomobilleri insanlari ekzozlariyla zehirliyor .normalden 5 kat fazla zehir bulundu .
    Cevapla
  • nana 5 yıl önce Şikayet Et
    gavur (alman) kaybedeceği parayı düşünerek diğer gavuru (abd) satar bazen düşmanına (türkiye) destek çıkar. biz bu alçakların bu halinden yararlanıp kendimizi korumaya almalıyız yeri geldiğinde saldırmalıyız.
    Cevapla
  • Stuttgart 66 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle dir helal sana agzina.. avrupadan misin? Bunlari biliyorsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'li siyasetçi İsrail'e tepki gösteren kadına saldırdı
ABD'de Siyonist akademisyenden Müslüman kadına aşağılık taciz