Ünlü sanatçı O'Connor müslüman olduğunu açıkladı

Dünyaca ünlü İrlandalı sanatçı Sinead O'Connor, müslüman olduğunu ve ismini 'Şüheda' olarak değiştirdiğini duyurdu.

GİRİŞ 25.10.2018 21:56 GÜNCELLEME 26.10.2018 09:12
Bu Habere 133 Yorum Yapılmış

1990'lı yıllarda dünya müzik piyasasına 'Nothing Compares' adlı şarkısı ile damgasını vuran Sinead O'Connor, "Müslüman olmaktan gurur duyduğumu açıklamak istiyorum" ifadelerini kullandı.

SEBEBİNİ MUHTEŞEM AÇIKLADI

İslam'a geçme sebebiyle ilgili çarpıcı mesajlar veren O'Connor, "Bu zekice bir teolojik yolculuğun doğal bir sonucudur. Tüm kutsal metinler, diğer kutsal metinleri gereksiz kılan İslam'a götürür" ifadelerini kullandı.

 

YENİ İSMİ "ŞÜHEDA"

Yeni ismini 'Şüheda' olarak duyuran O'Connor, Twitter'daki takipçilerine ezan okuduğu bir video da yayınladı.

Sinead O'Connor kimdir?

ABD’nin Indiana eyaletinde dünyaya gelen Sinead O’Connor anne ve babasının ayrılığından sonra annesiyle yaşamaya başladı. 1983’te babasının desteğiyle girdiği Newtown adlı okulda müziğe ağırlık vererek bir deneme albümü çıkardı. Ardından Ton Ton Macoute adlı grubuyla sahneye çıkmaya başladı.

1983 yılında babasının desteğiyle girdiği 'Newtown' adlı okulda müziğe iyice yoğunlaşarak bir deneme albümü çıkardı. Ertesi yıl, bir müzik dergisi aracığıyla tanıştığı Columb Farrey'in yönlendirmesiyle 'Ton Ton Macoute' adını verdiği kendi müzik topluluğunu oluşturdu.

John Reynolds ile evlenen O'Conner, Bob Dylan'dan Bono'ya kadar, Fachtna O'Ceallaigh ve Marco Pironi gibi sanatçılarla birlikte çalışmalar yaptı.

YORUMLAR 133
  • kürt rojda 5 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH CC KABUL ETSIN inşaALLAH mubarek olsun
    Cevapla
  • Halil 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu bayan depresyondaydi islama gecince duzeli insallah.
    Cevapla
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc mübarek eylesin inşaAllah. Zaten bütün insanlar buluğ cağına kadar zaten Müslümandır. Ne mutlu yuvada kalanlara , ne mutlu İslam yuvasına geri dönenlere!
    Cevapla
  • Metin 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünya nimetleri elden giden gözden düşenler ya da elit olmayanlar islama dönüyor. Zengin ve ünlüyken gelen çok az. Türkiye ve dünyada elitler genelde islamdan uzak. İnsanlar dünyaya aldanıyor. İstanbulun zenginleri gidiyor mu camiye?
    Cevapla
  • garip 5 yıl önce Şikayet Et
    Rabbimizin kime hangi yolla hidayet edeceğini ancak kendisi bilir. Bize düşen hidayete erene sevinmek, ermeyen için dua ve gayret etmek. Bütün tecrübeleri ve zirveyi gördükten sonra müslüman olmakta muhteşem bir sonuç. Zenginler içindende kimin hidayette kimin delalette olduğunu ancak Rabbimiz bilir. Ön yargılı duruş Müslümana yakışmaz.
    Cevapla
  • Oguz 5 yıl önce Şikayet Et
    İnsan fıtratının gereği böyle. Çünkü insan muhtaç durumda değilken Allah'ı daha az hatırlar, kibirlenir, her şeye gücünün yeteceğini sanır. Güç elinden gidince acziyetini anlar ve teslim olur. Genellikle böyledir.
    Cevapla
  • yüksel 5 yıl önce Şikayet Et
    hidayet Allah'tandır (cc). Kime ne zaman hidayet edeceğini biz bilemeyiz. Biz elimizdekinin kıymetini bilelim. Bütün insanlığıda Rabbimizin hidayet vermesi için dua edelim. Bizim vazifemiz kendi nefsimizi ıslah etmektir.
    Cevapla
  • dede 5 yıl önce Şikayet Et
    belki o nimetlerin elden gidişi onu kurtaracaktır. nimetlerini kaybeden müslüman olamaz mı?
    Cevapla
  • Yüksel 5 yıl önce Şikayet Et
    ne alaka? cat stewens zirvedeyken yusuf islam olmadimi? hidayet her ne olursa olsun herkese nasip olmaz. ah, kac kisi müslümanim deyipde su zamanda kurtulucak cok merak ediyorum dogrusu...nedamet duyun, kendinize ceki düzen verin, Allah i cok düsünün...az konusun, düsünmeden konusma sakin. her ettigin sözün hesabi sorulacak cünkü...bazen susmak daha karlidir
    Cevapla
  • adem 5 yıl önce Şikayet Et
    ELHAMdulullah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...