Rusya'dan nükleer tehdit: Hedefimizde sadece Avrupa olmaz

Moskova yönetimi Rusya'nın, INF'nin tamamen sona ermesi durumunda nükleer yetenekli füzeleri ülke geneline yayma gibi bir niyetinin olmadığını, ancak gerektiği halde bunu yapacak teknoloji ve üretim kapasitesine sahip olduğunu açıkladı. Putin ise anlaşmanın sona ermesi halinde yalnızca Avrupa'daki Amerikan füzelerini değil, Rusya'ya saldırı emrinin verilebileceği karar merkezlerini de hedef alacağı konusunda uyardı.

Rusya'dan nükleer tehdit: Hedefimizde sadece Avrupa olmaz
Rusya'dan nükleer tehdit: Hedefimizde sadece Avrupa olmaz
GİRİŞ 05.03.2019 12:07 GÜNCELLEME 05.03.2019 12:07

ABD Başkanı Donald Trump'ın geçtiğimiz yıl "Rusya Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'nı (INF) ihlal ediyor" suçlamasıyla başlayan gerilim, ABD'nin şubat ayı başlarında anlaşmadan çekilmesiyle yeni bir boyut kazandı.

İhlal suçlamalarını kabul etmeyen Rusya, müzakere talepleri karşılık bulamayınca INF anlaşmasında tarihi bir yol ayrımı için harekete geçti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün imzaladığı kararnameyle anlaşmanın Rusya'yı bağlayan yükümlülüklerini resmen askıya aldı.

Moskova yönetiminden yapılan açıklamada, samimi girişimlerle anlaşmanın yeniden canlandırılabileceği, ancak mütabakat sağlanmaması halinde Rusya'nın her hamleye karşılık vereceği belirtildi.

Ayrıca, anlaşmanın tamamen sona ermesi halinde Rusya'nın ülke geneline nükleer füze yayma gibi bir politikasının olmadığını, gerektiği halde Rusya'nın bunu yapacak teknoloji ve üretim kapasitesine sahip olduğu ifade edildi.

PUTİN UYARDI: HEDEFİMİZDE SADECE AVRUPA OLMAZ

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Rusya Devlet Başkanı Putin ise anlaşmanın sona ermesi halinde Rus füzelerinin yalnızca Avrupa'daki Amerikan füzelerini değil, aynı zamanda Rusya'ya karşı saldırı emrinin verilebileceği "karar merkezlerini" de hedef alacağı konusunda uyardı.

KAYNAK: STAR GAZETESİ
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cem Garipoğlu'nun otopsi görüntülerinde parmaklarındaki morlukların nedeni belli oldu!
Uçağın iniş yaptığı anlarda yaşanan ilginç diyalog: Helal olsun pilota kesin Karslı