Provokatif ifadeler! Türkiye düşmanlarına da umut oldu

İstanbul seçimi öncesi başta Mısır, BAE ve Suudi Arabistan medyası olmak üzere Irak, Suriye ve Lübnan’da bir çok basın kuruluşu Ekrem İmamoğlu için seferber oldu. Türkiye düşmanı rejimlerin fonladığı medya kuruluşları, CHP adayı İmamoğlu ile röportajlara yer verdi. Haberlerde Erdoğan’ın Osmanlı rüyasının sona ermekte olduğu gibi provokatif ifadelere de yer verildi.

Provokatif ifadeler! Türkiye düşmanlarına da umut oldu
Provokatif ifadeler! Türkiye düşmanlarına da umut oldu
GİRİŞ 23.06.2019 15:14 GÜNCELLEME 23.06.2019 15:14
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

CHP ve müttefikleri tarafından gerçekleştirilen usulsüzlükler nedeni ile yenilenen İstanbul seçimleri Arap ülkelerinde de yakından takip ediliyor. Mısır, BAE, Suudi Arabistan, Irak ve Suriye’de CHP adayı Ekrem İmamoğlu lehine bir kampanya yürütülüyor.

 

 

ARAP SOKAĞI ERDOĞAN’IN YANINDA

Kara propaganda sürecini Türkiye'den Yeni Şafak gazetesine değerlendiren BAE’li Gazeteci Casim el Şamisi, Ekrem İmamoğlu için seferber olan medya kuruluşlarının Türk halkının iradesine yönelik 15 Temmuz hain darbe girişimini ve FETÖ, PKK gibi terör örgütlerini alenen destekleyen isim ve kurumlardan oluştuğunu vurguladı. Arap sokağında kalabalıkların halen Türkiye Hükümeti ve Erdoğan’ın yanında durmaya devam ettiğini söyleyen, Casim El Şamisi, BAE, Suud ve Mısır merkezli Türkiye karşıtı kara propaganda faaliyetlerinin ise medyada ki satılık kalemler eliyle yürütüldüğüne vurgu yaptı.

 

 

DİKTATÖRLERDEN EMİR ALDILAR

“İmamoğlu için seferber olan isimlerin tamamı diktatörlerden emir aldı” diyen Cesim El Şamisi şu bilgileri verdi: “Gerek Mısır’da gerekse BAE, Suudi Arabistan, Lübnan, Irak, Suriye gibi ülkelerde İmamoğlu lehinde yapılan haberlerde Erdoğan’ın diktatör olduğu, İmamoğlu ile Türkiye’nin yeniden demokrasi çizgisine geleceği teması işlendi. İmamoğlu demokrasi kahramanı olarak gösterildi. Kirli propaganda için daha çok El İttihad, El Haliç, El Beyan, Ukaz, Suudi-Vatan, Riyad, El Ahram, El İhbar, El Şuruk, El Saba, El Meyadin, El Monitor, Tişrin, Baas, Suriy-Vatan gibi gazetelere görev verildi.

'OSMANLI RÜYASI BİTECEK'

Seçimin AK Parti’yi bitirme, Erdoğan’ın 2023 vizyonunu yok etme, Mısır, Libya, Suriye, Sudan ve Filistin’de büyük bir sorunun ortadan kaldırılması, Osmanlı rüyasını sonlandırma gibi onlarca provakatif konu başlığı ile makaleler yazıldı. Haberler hazırlandı. İmamoğlu’nun hemen her söylediği manşete çekildi ve kendisi ile söyleşiler gerçekleştirildi. İstanbul seçimlerine dönük süreçte Arap medyasında kilit isimlere rol verildi. Türkiye’de fikir hürriyeti olmadığı progapandası yapma görevi verilen kişilerin yaşadığı ülkelerin Sisi’nin Mısır’ı, Muhammed Bin Zayed’in BAE’si ve Muhammed Bin Selman’ın Suudi Arabistan’ı olması olayın traji komik yanı.

Suudi El Şark gazetesi haberinde seçimin AK Parti tarafından kaybedildiği peşin hükmüne yer verildi. Mısır Elyom Elsabie (7. Gün) gazetesinin ise haberinde 15 Temmuz'da tutuklanan darbecileri için ‘mazlum’ ifadesini kullandı.” Cesim el Şamisi, İsrail, ABD ve Avrupa’nın çizdiği proğram ve öncelikler dahilinde hareket eden ülke ve kurumları İslam dünyasına çöreklenen ihanet sarmalının kirli yüzleri olarak nitelendirdi ve İslam coğrafyasında sokağın sesini bastıran işbirlikçiliğin bir gün mutlaka yok edileceğini söyledi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 57
  • Dua 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah herkesi sevdiği ile bir haşretsin Dostunu düşmanını bilmeyen göremeyen nesillerden bizleri muhafaza eylesin
    Cevapla
  • sadık 4 yıl önce Şikayet Et
    Her ne olursa olsun yanındayız reis seni emparyalist ve siyonist maşalarına rum tohumlarına yedirtmeyiz.savaşsa savaş türk yurdunun hakkın batıla karşı en çetin savaşı bu
    Cevapla
  • ADNAN 4 yıl önce Şikayet Et
    onlar önce kendi ülkelerini yönetsinler sonra bize baksınlar ülkeleri ne halde ve kaç tane vatandaşı son 20 yılda ölmüş veya neden öldürülmüş desinler...
    Cevapla
  • Vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ee noldu simdi...baska Turkiye yok...
    Cevapla
  • İsm@il 4 yıl önce Şikayet Et
    Desene kılıctaroglunun koltugu tehlıkede kukla imam secilerek degil kızgın secmen ile basa geldı k.kılıctaroglu da pişman cunku artık kpltuk tehlıkede mezhepcı partı ve teşkilatları panıkde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
New York Times: Kar eden Türkiye'ydi; İsrail yalnızlaşıyor
Yönetilemeyen Türk futbolunda yeni olay! 3. kez sahadan çekilme vakası