Sokakları karış karış gezdi! Gerekli mesajı verdiler: Türkiye kararlı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel ile kapalı Maraş bölgesinde incelemelerde bulundu. Ersoy, KKTC'nin mülkiyet envanter çalışmasının tamamlamasından sonra gerekli teknik ve finansal desteğin verilmesi için hazır olunduğunu bildirdi.

Sokakları karış karış gezdi! Gerekli mesajı verdiler: Türkiye kararlı
Sokakları karış karış gezdi! Gerekli mesajı verdiler: Türkiye kararlı
GİRİŞ 23.08.2019 17:51 GÜNCELLEME 23.08.2019 17:51
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Nuri Ersoy, KKTC'deki temasları kapsamında dün Üstel ile kapalı Maraş bölgesinde önce havadan, ardında da karadan incelemelerde bulundu. 

 

 

Mülkiyet envanter çalışmasını tamamlanmasının ardından KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığınca hazırlanacak projelendirmenin Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığına iletileceğini belirten Bakan Ersoy, mülkiyet envanter çalışmasının tamamlanması sonrası Bakanlık olarak gerekli teknik ve finansal desteğin verilmesi için hazır olduklarını ifade etti.

 

 

İncelemeler sırasında Üstel, Ersoy'a bölge hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Ersoy'un Maraş bölgesindeki incelemesi yaklaşık 3 saat sürdü. 

KAPALI MARAŞ

KKTC'nin Gazimağusa şehrine bağlı olan Maraş, 1974'te BMGK'nin aldığı karar uyarınca hem yerleşime hem de iskana kapatılmıştı.

KKTC'de 18 Haziran'da yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında, kapalı Maraş'ın açılması konusunda bir adım atılarak, uzman ekiple bilimsel envanter çalışması yapılması kararı alınmıştı.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, 1 Temmuz'da da Maraş'ı ziyaret ederek incelemelerde bulunmuştu.

Özersay, kapalı Maraş'ta 25 Temmuz'da yapılan envanter çalışmasına katılarak, "Kapalı Maraş'taki statükoyu değiştirmekte kararlıyız" açıklamasını yapmıştı.

KKTC hükümeti, 45 yıldır kapalı olan Maraş'ın envanter çalışmalarının ardından açılmasını planlıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • aynen 4 yıl önce Şikayet Et
    ikinci ayasofya bizim disarda kalan topraklarimizi istedikleri gibi kulanirken onlardan kalanlara boyle durumlarla bizi yoruyorlar
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence başlangıçta bu sekildeyken turlar duzenlensin. Çernobil gibi ilginç bir tür turizm olur. Ilginç fotoğraflarla müthiş bir tanıtım olur.
    Cevapla
  • Selami Ucar 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence tümden yıkın orayı. Planlı bir şekilde sahilden uzak olacak şekilde planlama yapılması lazım. Orada tatil yapmıştım. Binalar çok yakın sahile.
    Cevapla
  • Umut 4 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrısın geliri bunları karşılamıyor mu da biz karşılıyoruz. Buradan giden suyu bile dağıtmaktan acizler ne ypıyorlar orda anlamıyorum . Kıbrıs sırtımızda ekinomik kambur
    Cevapla
  • Adalet 4 yıl önce Şikayet Et
    biraz tarih coğrafya oku. bu ne cahillik.
    Cevapla
  • mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    canim arkadaßım mesele oradaki türkler! değil stratejik toprak boyle anla
    Cevapla
  • Enigma 4 yıl önce Şikayet Et
    Yüksek binalardan ziyade insanların evi, parkı, bahçesi olacak projeler oluşturun. Lütfen,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
New York Times: Kar eden Türkiye'ydi; İsrail yalnızlaşıyor
Aliyev imzaladı... Azerbaycan ile Türkiye arasında gelirde çifte vergilendirme kaldırıldı