Ruhani'den 'ABD' açıklaması: Hazırlık yapıldı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, yaptığı açıklamada "Fransa, İngiltere, Çin, Rusya ve Almanya'dan oluşan 4+1 ülkeleriyle bakanlar düzeyinde yapılan toplantıda ABD'nin de dahil olacağı 5+1 ülkelerinin toplantısı için hazırlık yapıldı. 5+1 ülkelerinin toplantısı, tüm ülkelerin onayını aldı. Bu konuda çok önemli bir adım atıldı ve bu adım başka şekilde devam edebilir" dedi.

Ruhani'den 'ABD' açıklaması: Hazırlık yapıldı
Ruhani'den 'ABD' açıklaması: Hazırlık yapıldı
GİRİŞ 30.09.2019 19:29 GÜNCELLEME 30.09.2019 19:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın daveti üzerine Avrasya Ekonomik Topluluğu (AET) Liderler Zirvesi'ne katılmak için Erivan'a hareketinden önce Tahran Mehrabad Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

Fransa, İngiltere, Çin, Rusya ve Almanya'dan oluşan 4+1 ülkeleriyle bakanlar düzeyinde gerçekleştirilen toplantıda ABD'nin de dahil olacağı 5+1 ülkelerinin toplantısı için hazırlık yapıldığını ve tüm tarafların bunun çerçevesi konusunda uzlaştığını belirten Ruhani, "5+1 ülkelerinin toplantısı tüm ülkelerin onayını aldı. Bu konuda çok önemli bir adım atıldı ve bu adım başka şekilde devam edebilir." ifadelerini kullandı.

Ruhani, İran'ın nükleer enerji meselesini uluslararası yasalarla uyumlu hale getirmeleri ve ABD'yi nükleer anlaşmaya geri dönmesi için teşvik etmelerinin önemli olduğunu dile getirdi.

New York'ta zeminin bunun için hazırlandığını belirten Ruhani, bunun daha iyi şartlarda yine hazırlanabileceğine işaret etti. 

İRAN'IN AET'YE ÜYELİĞİNİN İLK AŞAMASI BAŞLAYACAK

Ruhani, ekimin sonlarına doğru İran'ın AET'ye üye olmasının ilk aşamasının başlayacağını ancak halihazırda bu toplulukla serbest ticaret bölgeleri ilişkilerinin bulunduğunu söyledi. 

AET'ye üye olmanın, ABD'nin İran'a karşı yaptırımlarını ve baskılarını arttırdığı süreçte önemli bir adım olduğuna dikkati çeken Ruhani, "AET topluluğunun 180 milyon nüfusu var, 80 milyonluk İran'ın da üye olmasıyla çok daha önemli hale gelecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Ruhani, basın toplantısının ardından beraberindeki heyetle Erivan'a hareket etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • şems 4 yıl önce Şikayet Et
    blöf herşeyiniz. suriyede katliam yaptınız devrim muhafızları ile adeta yıkım yaptınız. Allah cc bunun hesabını soracak sizlere. Müslümanım dersiniz diğer tüm Müslümanları öldürürsünüz. siz nasıl mahluksunuz. bir şia tutturmuş gidiyorsunuz. hz. Ali kv. bizim canımız ilim kapısı ama bu nasip sizde yok. suriyede halen amerika deaş örgütü sizde haşti şabi ile terör estirirsiniz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti