İngiltere surda gedik açtı: Bir ülke daha AB'den çıkabilir

Polonya'da Yüksek Mahkeme, yargı sistemine yönelik düzenlemeler içeren yasa tasarısının, hakimlerin bağımsızlığını tehdit ettiğini belirterek, tasarının yasalaşması durumunda ülkenin AB'den çıkması gerekebileceği uyarısında bulundu.

İngiltere surda gedik açtı: Bir ülke daha AB'den çıkabilir
İngiltere surda gedik açtı: Bir ülke daha AB'den çıkabilir
GİRİŞ 18.12.2019 16:24 GÜNCELLEME 18.12.2019 17:05
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Polonya'da Yüksek Mahkeme, yargı sistemine yönelik düzenlemeler içeren yasa tasarısının, hakimlerin bağımsızlığını tehdit ettiğini belirterek, tasarının yasalaşması durumunda ülkenin Avrupa Birliği'nden (AB) çıkması gerekebileceği uyarısında bulundu.

 

Yüksek Mahkeme, iktidardaki Hukuk ve Adalet Partisi (PiS) tarafından parlamentoya sunulan ve yarın görüşülmesi beklenen, ''siyasi faaliyet yürüten hakimlerin cezalandırılması'' ve ''Yüksek Mahkeme başkanının seçilme sürecinin değiştirilmesi'' gibi düzenlemeleri içeren yasa tasarısıyla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, hakimlerin bağımsızlığını ciddi anlamda tehdit eden tasarının hükümetle hemfikir olmayan hakimlerin görevden uzaklaştırılmasına sebebiyet verebileceği belirtildi.

 

Tasarının yasalaşması halinde ise ülkenin AB'den çıkmasının gerekebileceği uyarısında bulunuldu.

Polonya Anayasa Mahkemesi Sözcüsü Michal Laskowski, ülke basınına yaptığı açıklamada, ''PiS'in tasarısı birçok açıdan Polonya Anayasası'nı ihlal ediyor. Tasarının kabulü uluslararası alanda çok kötü sonuçlar doğurabilir." dedi.

Avrupa Halk Partisi Başkanı Donald Tusk ise sosyal medyadan yaptığı açıklamada, PiS'e karşı sert tutum sergilenmesi gerektiğini belirterek, Polonyalılara eylem yapmaları çağrısında bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Ozcan- 4 yıl önce Şikayet Et
    Ab girmek icin acele etmemek gerek ilerleyen yillarda bu topluluk dagilabilir
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    AB reformu adı altında kanunlar kuşa çevrildi.. Suç işleyenler gün geçtikçe arttı..
    Cevapla
  • Ozan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ab parcalanacak ab amaci gelismemis ab ulkelerinden işçi temin etmek vs tum ab yaslandi artik ne yunanistan ne bulgaristan ingiltere fransa almanyaya işçi sağlayamiyorlar ... eskiden ab ulkeleri almanya ingiltere icin ayni zamanda pazardi ama nufus kuculmeye gidiyor asil pazar asya hindistan cin gibi ulkelerdir o yuzden güçlu avru birligi ulkeleri artik avrupa birligi onlara yuk olusturdugunu düşünuyor zamanla dagilir belki ab ordusu kurulur rusyadan korunmak için diger turlu zor gorunuyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD Savunma Bakanı Austin: “İsrail’e yüksek yük kapasiteli mühimmat sevkiyatını durdurduk”
Bakanlık duyurdu! Türkiye birinci sırada