BAE'den skandal 'Türkiye' çağrısı

Türkiye'nin tarihe geçen Libya hamlesi, Hafter destekçilerini rahatsız etmeye devam ediyor. TBMM'den geçen Libya tezkeresinin ardından Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı, Türkiye'ye karşı küstah bir açıklama yaparak "Tehlikeli bir rol üstleniyorsunuz" açıklamasında bulundu.

BAE'den skandal 'Türkiye' çağrısı
BAE'den skandal 'Türkiye' çağrısı
GİRİŞ 04.01.2020 00:54 GÜNCELLEME 04.01.2020 00:59
Bu Habere 235 Yorum Yapılmış

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Türkiye'nin Libya tezkeresini Meclis'te kabul etmesini skandal ifadelerle kınadı. Dışişleri ve Uluslararası İş birliği Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Söz konusu müdahale Arap ulusal güvenliğine ve Akdeniz havzasının istikarına açık bir tehdittir" ifadeleri kullanıldı.

 

TÜRKİYE'YE KARŞI ÖNLEM ALMA ÇAĞRISI YAPILDI

BAE Türkiye'nin Libya'da tehlikeli bir rol üstlendiği'ni öne sürdü. BAE ayrıca uluslararası toplumdan da sorumluluk alarak Türkiye'nin bölgedeki gerginliği arttırıcı adımları karşısında önlem almalarını istedi.

TBMM'DE TARİHİ KARAR ALINMIŞTI

Libya ile imzalanan ortak mutabakat sonrası Doğu Akdeniz'de stratejik bir güç kazanan Türkiye, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin talebi doğrultusunda Libya'ya asker gönderme konusu için mecliste olağanüstü toplantı düzenlenmiş, Tezkere 184'e karşı 325 oyla kabul edilmişti.

TEZKEREDE NE VAR?

Tezkere hükümete Libya'ya asker gönderme yetkisi veriyor. Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının Libya'daki görev süresi, bir yıl olarak belirlendi. Libya'ya gönderilecek asker sayısı ve kapsamı Mehmetçiğin hangi bölgede görev yapacağı ise Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek.

 

Tezkerenin kullanım amaçları "Milli çıkarlara yönelik her türlü tehdide karşı önlem almak, Libya'daki gayrimeşru grupların Türkiye'nin menfaatlerine yönelik, saldırılarını bertaraf etmek, Kitlesel göç gibi risklere karşı önlem almak, Libya halkına insani yardımların ulaşmasını sağlamak" şeklinde sıralandı.

YORUMLAR 235
  • toto 4 yıl önce Şikayet Et
    bunlar harbiden sorunlu zatlar. arap ulusal güvenliğinden bahsediyorlar bakar mısınız. bir sorun kendilerine Libyayı, Irakı işgal ederlerken neredeydiniz .
    Cevapla
  • Ankara 4 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ulan oradan at hırsızları
    Cevapla
  • paslanmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    bunlara bir takım asker gondersek o toprakları karistirsak cok guzel olacak ben sahsen gönulluyum
    Cevapla
  • Hızır 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de öyle gönüllü bir birlik olmalı. Dünyanın heryerinde herşeye talip olacak.Hiçbirşey istemem devletten, biletimi bile ben alırım
    Cevapla
  • Muhammed ASLANTÜRK 4 yıl önce Şikayet Et
    ingiliz kraliçesinin önünde önüne süt dökmüş kesi gibi el pençe duran münafık gelmiş Müslüman ların dayanağı Türkiye ' ye dil uzatıyor 1 kere bile somali veya herhangi bir müslüman ülkeye herhangi bir yardımda bulundunuzmu sizin gibi ingiliz yeğenleri arap yarımadasına hükmediyor ama kafirlerin tasması var elinizde bizler hürüz ama sizler mahkum Allah tahtınızı başınıza geçirsin
    Cevapla
  • gresunlu 4 yıl önce Şikayet Et
    abd nin tasmasıyla havlıyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü