MEB öğretmen atama kontenjanları açıklandı

MEB tarafından öğretmen atamaları kontenjanları açıklandı. MEB internet sitesinden 2014 öğretmen atama kontenjanlarını sorgulayabilirsiniz.

MEB öğretmen atama kontenjanları açıklandı
MEB öğretmen atama kontenjanları açıklandı
GİRİŞ 11.09.2014 21:35 GÜNCELLEME 11.09.2014 21:37

2014 yılında atama bekleyen öğretmenler tarafından merakla beklenen öğretmen kadroları ve boş kontenjanları açıklandı. MEB tarafından Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden sorgulanabilecek öğretmen kontenjanları, 40 bin kadro açığının hangi alanlarda olduğunu içeriyor. 2014 öğretmen atama kontenjanlarını öğrenmek için meb.gov.tr adresini kullanabilirsiniz.

Önümüzdeki eğitim öğretim dönemi için atama bekleyen öğretmenlere yönelik kadroları sorgulamak için Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesini kullanabilirsiniz. 2014 yılı için ilk atamalar aşağıda yer alan şekilde ilerleyecek.

- Başvuruda bulunan adayların atamaları, alanlar bazında 2014 KPSSP10 veya 2014 KPSS121 puan üstünlüğü esasına göre tercihleri de dikkate alınmak suretiyle yapılacaktır.
- Atamalarda öncelik, Talim ve Terbiye Kurulu kararlarına göre mezuniyetleri itibarıyla 
atanacağı alana kaynak olarak gösterilen yükseköğretim programları mezunları ile kaynak yükseköğretim programlarından mezun olup pedagojik formasyona sahip adaylar ve Talim ve Terbiye Kurulu görüşleri çerçevesinde bu duyuruda aynı alana kaynak gösterilen program mezunları ile birlikte değerlendirileceği belirtilenlere verilecektir. Öğretmen ihtiyacının bu adaylar ile karşılanamaması halinde, mezuniyeti atanacağı alana kaynak olmakla birlikte pedagojik formasyonu olmayan adaylar da KPSS puan üstünlüğü esasına göre tercihleri doğrultusunda atanabilecektir.
- Adayların KPSS puanlarının eşit olması durumunda ataması yapılacak adayın seçiminde; sırasıyla alan bilgi sınavı yapılan alanlarda öğretmenlik alan bilgisi testindeki doğru cevap sayısı fazla olana, eğitim bilimleri testindeki doğru cevap sayısı fazla olana, bunun da eşit olması durumunda KPSS’de sırasıyla genel kültür ve genel yetenek testlerindeki doğru cevap sayısı fazla olana öncelik verilecek; eşitliğin devamı halinde atanacak aday bilgisayar kurası ile belirlenecektir.

2014 yılı öğretmen kontenjanlarına ulaşmak için tıklayınız.

Öğretmen kadrosuna atama yapılmak üzere, yarından itibaren 18 Eylül'e kadar başvurular alınacak.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya’da akıllara zarar kaza, facia böyle geldi! Yolcu otobüsü nehre uçtu: Ölüler var...
İstanbul ve 13 il için peş peşe uyarılar! AKOM saat verdi! Hava durumu...