Okullardaki sınıf düzeni değişiyor

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, sınıflardaki sıra düzeninin değişeceğini söyledi.

Okullardaki sınıf düzeni değişiyor
Okullardaki sınıf düzeni değişiyor
GİRİŞ 24.12.2014 12:53 GÜNCELLEME 24.12.2014 12:53
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Osmanlıca tartışmalarına esprili bir dille yaklaşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Goebbels’ten alıntı yaptı. Avcı ayrıca, İngilizce eğitiminden yola çıkarak okullardaki sıra düzeninin değişeceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gazi Üniversitesi'nde İletişim Fakültesi öğrencileri ile bir araya geldi. 

Milli Eğitim Şurası'nda, öğretmenlerin niteliğinin artırılması için alınan kararları hatırlatan Avcı, öğretmen strateji belgesini yakında açıklayacaklarını söyledi. 

Uzman öğretmen yetiştirmek için özel bir akademi kurulacağını belirterek, “Silahlı kuvvetlerin kendi kurmaylarını harp akademilerinde yetiştirmesi gibi bizde, en azından bazı kurmay öğretmenlerimizi yani uzman öğretmenlerimizi  yetiştireceğimiz bir akademi.  Bu daha önce düşünülmüş sonra vazgeçilmiş. Tekrar onu da gündemimize aldık” diyen Avcı’ya Osmanlıca tartışması da soruldu.

“Goeblels’i meşhur bir lafı var. Diyorki, ‘artık kültür deyince elim tabancama gidiyor.’ Şimdi Osmanlıca deyince ben şöyle bir yokluyorum kendimi” şeklinde konuşan Avcı sözlerine şöyle devam etti: 

“Her şeyin bire bir karşılığı olmaz. Şimdi matematik okumak ne menfaatimize, biyoloji ne menfaatimize bunların sonu yok. Çocuğa bir özgüven gelir. Tarih sahnesine yeni zuhur etmiş bir ülke olmadığımızı, geriye dönük pek çok birikimimiz, zenginliğimizin olduğunu hissetmesi önemli bir kazanımdır...” 

Gündeminde okullardaki İnglizce eğitimi olan Bakan Avcı, "İngilizce’yi doğru öğretemiyoruz" dedi ve bunun bir sebebinin de sınıflardaki sıra düzeni olduğunu ve en kısa zamanda ‘u’ sınıf düzenine geçeceklerini söyledi.

YORUMLAR 6
  • FAUST 9 yıl önce Şikayet Et
    çalışkanları arkaya tembelleri öne oturtalım...
    Cevapla
  • bilal 9 yıl önce Şikayet Et
    Dilden önce din öğretilirse herşey çözülecektir bi iznillah.
    Cevapla
  • faruk 9 yıl önce Şikayet Et
    dil öğretimindeki bu beklenti neden bu kadar fazla anlamıyorum...yani her öğrenci dili süper konuşsun mu istiyosunuz? nasıl olacak bu yada hangi ülkede görülmüş böyle bişey??hafta da 2 saat ile ne vereceksin çocuğa...eve gidiyo türkçe dışarı çıkıyo türkçe...nasıl olacak...ülkede bir tane mühendis çıkmıyo, matematık ogretemıyoruz fen ogretemıyoruz demıyosun ama nedense ingilizce öğretemiyoruz dillerden düşmüyo...çocuk kürtçeyi öğreniyo ve aynı zamanda türkçe yi de öğreniyo..peki bunun içn okula mı gidiyo? hayır cevreden ogrenıyo hemde daha okula baslamadan...dil bu şekilde öğrenilir işte..öyle hafta da 2 saat ile dil mi olur ALLAH aşkına...
    Cevapla
  • öğrenci 9 yıl önce Şikayet Et
    avrupadaki öğrenciler şakır şakır ingilizce konuşuyorlar. Bizde ise tam 10 sene haftada 4 saat verilmesine rağmen öğrenciler üniversitede hazırlık okuyorlar. Çünkü pratik eğitim yok. Öğrenciler sadece grameri matematik gibi formüllerle öğreniyorlar. İngilizce eğitim verilen üniversitelerde öğrenciler 1 yıllık hazırlıkta çok güzel ingilizce öğrendikleri halde 10 sene de öğrenemiyorsa bu meb in sorunudur ve bir problem var demektir.
    Cevapla
  • Şüphelerim var... 9 yıl önce Şikayet Et
    Kızlı erkekli sınıfta "U Sınıf Düzeni" acaba fayda getirir mi? Bilemiyorum...
    Cevapla
  • Bırakın 9 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın artık şu eğitim sistemi ile oynamayı. Deneme yanılma yöntemi ile eğitim olmaz!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
The Economist yazdı: Dolar hakim olsa da çöküş yakın
İstanbul ve 13 il için peş peşe uyarılar! AKOM saat verdi! Hava durumu...