İngiliz gazeteden Erdoğan'a küstah çağrı!

İngiliz Guardian gazetesi başyazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a küstah bir çağrıda bulundu.

İngiliz gazeteden Erdoğan'a küstah çağrı!
İngiliz gazeteden Erdoğan'a küstah çağrı!
GİRİŞ 10.06.2015 08:51 GÜNCELLEME 10.06.2015 08:52
Bu Habere 98 Yorum Yapılmış

Gazete başyazısında, "Türkiye'nin lideri basın hakkında çirkin ifadeler kullanıyor, Guardian hakkında da yalanlar söylüyor. Belki bize bir özür borçludur" ifadelerini kullandı.

Her fırsatta Cumhurbaşkanı Erdoğan'a saldırmayı görev edinen İngiliz Guardian gazetesi, Erdoğan'ın seçimden önce Ardahan'da yaptığı konuşmasını hazmedemedi.

Erdoğan'ın Ardahan'da yaptığı konuşmada, "Bakınız bir İngiliz gazetesi ne diyor biliyor musunuz? 'Tam Batılılaşmamış yoksul Müslümanların kendi ülkelerini yönetmelerine izin verilemez'. Sen kimsin ya? Sen kimsin, terbiyesiz. Haddini bil." sözlerini bugün yayınladığı bir makalede hatırlatan gazete yaptıklarını unutarak utanmadan özür çağrısı yaptı.

Guardian'ın bugünkü başyazısında şu satırlar yer aldı:

Gazeteciler kelimeleri seçerken dikkatli olmak zorundadır. Yanlış birşey yaptıklarında da, ki bazen yaparlar, bu yanlışı mümkün olan en kısa sürede görünür bir şekilde düzeltmelidirler. Çok ciddi durumlarda da özür dilemeleri gerekir. Guardian'ın tarihinde en uzun süre görev yapan Genel Yayın Yönetmeni CP Scott'ın deyimiyle 'Gerçekler kutsaldır'. Siyasetçilerin de kelimelerini seçerken çok dikkatli olmaları, bahsettikleri gerçeklerin doğru olması gerekir. Sayın Erdoğan hem kelimelerini yanlış seçmiş, hem de gerçeklerden bahsederken kötü bir şekilde yanılmıştır. Belki de özür dileyecektir."

YORUMLAR 98
  • Cihat 8 yıl önce Şikayet Et
    Tüm dünya üzerine de gelse, sen Recep Tayyip Erdoğan bugüne kadar dimdik durduğun gibi bunların karşısında durduğun sürece ALLAH şahittir seni yalnız bırakmayacağız.
    Cevapla
  • pkk katildir.. 8 yıl önce Şikayet Et
    Recep Tayyip Erdoğanı (öyle veya böyle!) yalnız bırakmayın! Gençler! Gençler! Bu ülke hedef alınıyorsa eğer, son 13 yılından dolayıdır. Bu 13 senenin de yükü RTE'de dir. Bugün Ona ve savunduğu değerlere sahip çıkma zamanınızdır. Daha çok çalışın, daha gayretkar olun.. İçerde ve dışarda ki "hainleri" gördünüz..
    Cevapla
  • rauf 8 yıl önce Şikayet Et
    bize soruyorlar neden ERDOGAN,elin gavuru zaten cevap veriyor,iste bu yüzden ERDOGAN,ALLAH ömür verdikce sonuna kadar.
    Cevapla
  • ahmet can 8 yıl önce Şikayet Et
    cumhur başkanımızın ağzına sağlık.özür dilemesi gereken ingiliz guardian gazetecileridir.millet bugün olmasa yarın içimizdeki uzantılarınıda ortaya çıkaracaktır.
    Cevapla
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Guardian gazetesi tuvalet kağıdı olarak işe yarar ancak
    Cevapla
  • al i tepe 8 yıl önce Şikayet Et
    doğru şöze nedenir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması