15 yıllık özlemdi: Karnında 8 aylık bebeğiyle öldü

Adana'da 8 aylık hamile Zeliha Kara (40), grip olmasına karşın ilaç kullanmadı. Zatürreye yakalandı. 15 yıl hasretini çektiği bebeğiyle öldü

15 yıllık özlemdi: Karnında 8 aylık bebeğiyle öldü
15 yıllık özlemdi: Karnında 8 aylık bebeğiyle öldü
GİRİŞ 18.01.2015 12:22 GÜNCELLEME 18.01.2015 12:22

Adana'da 3'üncü tüp bebek denemesinde hamile kalan ev kadını Zeliha Kara, 15 yıl önce ilk evliliğini yaptı. Bu evlilikten çocuğu olmayan Kara'nın eşi, evlendikten 5 yıl sonra trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Bir tavuk firmasında çalışan Ali İhsan Kara ile ikinci evliliğini yapan genç kadın, çocuk sahibi olamadı. Bir bebek sahibi olmayı çok isteyen Zeliha Kara, tüp bebek tedavisine başladı. Hamile kalan kadın, bir süre sonra düşük yaptı. Kara, bunun üzerine doktorun önerdiği süre dolduktan sonra ikinci kez tüp bebek uygulaması yaptırdı. 

1 KIZ ÇOCUĞUNU EVLATLIK ALDI

Ancak yine düşük yapınca hamileliği sona erdi. Bunun üzerine bir kız bebeğini evlatlık olarak aldı. Kendi bebeğini de doğurmak isteyen Kara, bir kez daha tüp bebek tedavisine başladı. Bu kez hamileliği sorunsuz ilerledi. Düzenli doktor kontrolü yaptırdı. 8'inci aydan itibaren doğum hazırlığına başladı. Geçen hafta bebeği için alışverişe çıktı. Ancak, talihsiz kadın grip hastalığına yakalandı. Karnındaki bebeğine zarar vermemesi için ilaç kullanmadı. Bir süre sonra nefes almakta güçlük çekmeye başladı. Önceki akşam eşiyle birlikte kadın doğum uzmanı doktoruna gitti. Doktor, Zeliha Kara'nın zatürre olduğu tespit etti. Buradan ambulas ile hastaneye sevk edildi. Talihsiz kadın doktorların tüm çabasına rağmen bebeği ile birlikte öldü. 

KUŞ GRİBİ ŞÜPHESİ

Kara'nın cenazesi, kesin ölüm nedeninin belirlenebilmesi için Adana Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Kanında kuş gribi bulgularına rastlanan Kara'dan örnekler alındı. Zeliha Kara'nın cenazesi, 8 ay boyunca karnında taşıdığı bebeği alınmadan, yakınlarına teslim edildi. Hayata bebeği ile veda eden Kara'nın cenazesi götürüldüğü memleketi Kahramanmaraş'ın Andırın İlçesi'nde toprağa verildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması