İşte TGB'nin tehdit gibi devrim yemini

1 Mayıs ve sonrasında Gezi Parkı eylemlerini işaret eden Türkiye Gençlik Birliği Başkanı Çağdaş Cengiz konuşması Gezi Parkı eylemlerinin aylar öncesinden planlandığına dair iddiaları güçlendirdi.

GİRİŞ 22.06.2013 11:03 GÜNCELLEME 22.06.2013 11:37
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Gezi Parkı olaylarına ışık tutacak bir video daha ortaya çıktı. Görüntüler Ankara'daki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nden.. Tarihler 23 Nisan 2013'ü gösteriyor. Türkiye Gençlik Birliği Milli Merkez kurultayı yapılıyor. TGB, Ergenekon sanığı Doğu Perinçek'in Aydınlık grubuna bağlı bir birlik. Başkanı Çağdaş Cengiz ateşli bir konuşma yapıyor. Konuşmanın satır aralarında ise Gezi Parkı eylemlerinin sinyalleri var. Kürsüden salonda bulunanlara devrim çağrısı yapıyor.

A haber'de yer alan habere göre; Başkanı Çağdaş Cengiz barikatları yıkmaktan bahsediyor. Heyecanlı konuşmasının bir yerinde eylem planlarını anlatıyor. Tam da 1 Mayıs'ı ve sonrasında Gezi Parkı eylemlerini işaret ediyor.

KARŞISINDA KİM DURABİLİR Kİ?

Cengiz, "Bu gücün karşısında kim durabilir mi? Halkın bu örgütlü kuvvetinin karşısında durabilirler mi? Biz gençler Türkiye Gençlik Birliği olarak daha fazla inisiyatif istiyoruz. Daha fazla görev, daha fazla sorumluluk istiyoruz. Gençlerin bu tarihi dönemde çok daha fazla önde olacağı ve ileride olacağı, bu büyük kuvvetin süvari gücü olacağı bir gerçektir. Bu gerçeği görerek bu sorumluluğun bize verilmesini istiyoruz" diyor.

MAYIS AYI EYLEM AYIDIR

Çağdaş Cengiz, önlerinde önemli görevlerin olduğunu belirtiyor ve Mayıs ayı eylem ayıdır demekten sakınmıyor.

Cengiz hararetli konuşmasını şöyle sürdürüyor:

BÜYÜK EYLEMLER GELECEK

"Büyük görevler büyük sorumluluklar önümüzde birincisi 1 Mayıs emekçi bayramında Cumhuriyet hareketiyle Emek hareketini birleştirme noktasında en önemli somut eylemimizi gerçekleştireceğiz. İstanbul'da Taksim'de olacağız; Ankara'da da Tandoğan'da. Hep beraber bayraklarımızla emeğimize vatanımıza namusumuza sahip çıkacağız. Mayıs ayı eylem ayıdır. Büyük eylemler gelecek. Hepsinin planını programını yapıyoruz. 1 Mayıs'tan sonra da çok büyük bir yürüyüş bizi bekliyor. Dün onlar konuştu artık bizim günlerimiz geliyor. Biz konuşacağız. Milli Merkez'de büyük sorumlulukların olacağını zaten biliyoruz bu büyük eylemlerin sonunda varacağı nokta iktidardır."

SOL YUMRUKLAR HAVADA YEMİN

TGB Birliği Başkanı Cengiz, konuşmasını salonda bulunanlara sol yumruklar havada yemin ettirerek sona erdiriyor.

"Tam bağımsız ve gerçekten demokratik bir Türkiye'yi kurana dek mücadele edeceğimize söz veriyoruz. Varlığımız Türk varlığına armağan olsun."

YORUMLAR 21
  • Remzi Bozkurt 10 yıl önce Şikayet Et
    ailelere....böyle basiretsiz . örgutlerden cocuklarninzi koruyun sanmasinki bu sahis ak genclik uyuyor ,ulke sanki elden giidyor bu ne yemini bu ne kustahca yemin ,bunlar piyon ,ataturku kullanip gencleri asiliyorlar ,ama sanmayinki ak gencler bunlaari unutuyor ,diyelimki devirdiniz o zaman ayni tepkiyle yada daha fazlasiyla karsilasirsaniz bu ulke ne olur bu mu siyaset bu mu secime saygi bunlar resmen ulkeyi kaosa suruklemek istiyorlar,sen milliyetcilk yaparsan kim sana kalkinmada yardimcin ,olur hangi ulke seni destekler ,seni tek basina birakirlar ve dunyaylan iliskin kesilir ve biz chp in 60 li 70 li yillarina döneriz gencler su an cok rahatsiniz birakin su eylemleri ve desteklemeyi,merak etmeyin hepmiz milletimizi vatanimizi seviyoruz,basi acik veya kapali, tek hedefimiz ileri bir turkiye olmali
    Cevapla
  • Ahmet Kemal 10 yıl önce Şikayet Et
    amaçlarını şöyle anlatıyordu. kulak misafiri olduğum bir konuşmada şöyle diyordu içlerindeki biri... bu yapılanma kemlist kılıf altında sosyalist bir sol yapılanması, örgütleyenleri arasında emekli askerler var...amaçları kargaşa ve kaos ortamı oluşturmak, böylece hayallerini gerçekleştirmek... sohbetin karşısındaki adam diyordu ki, iyi ama erdoğan çalışıyor halk ta onu tutuyor... öteki şöyle dedi.. bırak şimdi halkı, bu halkın kafasından sopayı eksik etmeyeceksin idaresini kendi eline vermeyeceksin...işte kardeşim bu zihniyet yılların zehirli ve zararlı zihniyeti... siz hala çevreci eylemi mi sanıyorsunuz...
    Cevapla
  • Alkay alkay 10 yıl önce Şikayet Et
    Daha dün. Ergenekoncularda sizin gibi yemin ediyorlardı, bugün paşa paşa yatıyolar içeride... "Ben piyonum ezbere konuşuyorum, önden söylüyorumki tahrik olun" der gibisiniz olmmm yemeyiz...
    Cevapla
  • fatih karakaya 10 yıl önce Şikayet Et
    misssssssss. illegal yoldan demokrasi getirecekelr misssss disardan destek alarak yapacaklar missssssssss tam bagimsiz turkiye icin misssssssssss
    Cevapla
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu şahısın derhal tutuklanması lazım... Savcılar uyumayın!!!!!!!. .......Türkiyeyi yıkmak için resmen ihtilal yapacağız diyor..burası ugandamı?...ayrıca CHP milletvekilleride var burada!!!!..chp.ninde derhal kapatılması lazım!!!!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan dönere de salça oldu! Türkiye için yapılan tescil rahatsız etti
7 yıl sonra bir ilk! Türkiye'ye gelip kritik anlaşmalara imza atacak