Balyoz'da paşalara ceza yağdı!

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Balyoz Planı davasında 36 sanık hakkında verilen beraat kararını onadı. Yargıtay 361 sanığın yargılandığı “Balyoz Planı” davasında 63 sanık hakkındaki tutuklama kararının ise bozulmasına karar verdi.

Balyoz'da paşalara ceza yağdı!
Balyoz'da paşalara ceza yağdı!
GİRİŞ 09.10.2013 10:16 GÜNCELLEME 09.10.2013 17:18
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Yargıtay, Balyoz Davası'nda kararını açıkladı. 34 sanığın beraat kararı onandı, 24 sanık hakkındaki karar bozuldu. Emekli kuvvet komutanlarının hapis cezaları onandı.



"Balyoz Planı" davasının temyiz incelemesini yapan Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi, aralarında emekli orgeneraller Halil İbrahim Fırtına ve Çetin Doğan ile emekli Oramiral Özden Örnek'in de bulunduğu 361 sanıkla ilgili kararını bugün açıkladı.



237 SANIĞIN CEZASINA ONAMA



361 kişiden 237'sinin cezası onandı.  Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Balyoz Planı davasında, hakkında mahkumiyet kararı verilen 63 sanığın eylemlerinin "suç için anlaşma suçu" kapsamında kalması nedeniyle bu kişiler hakkındaki kararı bozdu, tutuklu sanıkların tahliyesine karar verdi. Yargıtay 9. Ceza Dairesi, babalık ve kocalık hakkından yasaklanan Güllü Salkaya başta olmak üzere bazı sanıkların delil yetersizliğinden cezalarını bozdu ve tahliyelerine karar verdi.





Yargıtay, 34 sanığın beraat kararını onadı, 63 sanık hakkındaki mahkumiyet kararı bozuldu, 24 sanık hakkındaki bozma kararı delil yetersizliğinden...



HAPİS CEZALARI ONANAN SANIKLAR



* Emekli Orgeneral Çetin Doğan

* Emekli Oramiral Özden Örnek

* Emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına

* Emekli Albay Dursun Çiçek

* Eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık

* Emekli Orgeneral Bilgin Balanlı

* Emekli Orgeneral Ergin Saygun

* Emekli Korgeneral aynı zamanda MHP Milletvekili Engin Alan

* Emekli Korgeneral Nejat Bek

* Emekli Koramiral Kadir Sağdıç

* Korgeneral Yurdaer Olcan

* Süha Tanyeri



KARAR OYBİRLİĞİ İLE ALINDI



Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nde kararlar oybirliği ile alındı.



DAVANIN GEÇMİŞİ



Emekli kuvvet komutanları Çetin Doğan, Özden Örnek ve İbrahim Fırtına'nın aralarında olduğu 196 sanıklı Balyoz Davası'nın ilk duruşması 16 Aralık 2010 tarihinde Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda başladı. 3 Ekim 2011 tarihinde 21'i tutuklu 28 sanığın yargılandığı İkinci Balyoz Davası, 29 Aralık 2011 tarihinde ise 64'ü tutuklu 143 sanığın yargılandığı Üçüncü Balyoz Davası dosyaları aralarında hukuki ve fiili irtibat bulunması, yargılamanın seriliği, usul ekonomisi, çelişkili kararların çıkmaması ve sanıkların hukuki durumlarının birbirini etkilemesi durumunu da dikkate alınarak ana davayla birleştirildi. 21 ay süren yargılamanın ardından Balyoz Davası'na bakan 10. Ağır Ceza Mahkemesi, kararını 21 Eylül 2012 tarihinde açıkladı.



Balyoz Davası'nda Çetin Doğan, Özden Örnek ve Halil İbrahim Fırtına 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 36 kişinin de beraatine karar verilen davada diğer sanıklarda 16 yılla 20 yıl arasında hapis cezalarına çaptırıldı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, gerekçeli kararını 7 Ocak 2013 tarihinde açıkladı. Balyoz Planı Davası Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na 27 Şubat 2013 tarihinde geldi. Başsavcılık, yaklaşık 4 aylık bir incelemenin ardından tebliğnamesini tamamladı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tebliğnamesinde, 361 sanıktan, 256 sanık hakkında verilen mahkûmiyet kararlarının onanmasını, 67 sanık hakkındaki mahkûmiyet kararlarının bozulmasını, 2 sanık hakkındaki mahkûmiyet kararının düzelterek onanmasını, 35 sanık hakkında verilen beraat kararının onanmasını, 1 sanık hakkındaki beraat kararının ise bozulmasını talep etti. 15 Temmuz'da Yargıtay'da başlayan ve 17 gün süren temyiz duruşmalarında ise 117 avukat savunma yaptı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 27
  • pusko44 10 yıl önce Şikayet Et
    İSMAİL ARSLANTAŞ!!. İsmail kardeşim bu ülkede gerçekleri görebilmek için Akp yandaşı olmak gerekmiyor, akıl bali her insan bu ülkede dönen kirli oyunları,kendi menfaatleri uğruna vatanına ihanet eden ve komplo teorileri ile darbe yapmaya her daim hazır olan zihniyetlerin ortaya çıkartılması ve bu insanların yargılanması demokratik bir ülkede gayet doğal bir durum, bunu neden hazmedemiyorsun ben bunu anlayamadım açıkcası..Hak divanına vardığımızda herkes mutlaka hesabını verecektir bu ayrı bir konu olayı islam temellerine dayandırarak yorum yapma arkadaşım..senin yorumun tıpkı alkolün yasaklanmasına tepki gösteren chp milletvekilinin sizi Allah-a havale ediyorum demesi gibi birşey..!!
    Cevapla
  • Mustafa Giresunlu 10 yıl önce Şikayet Et
    Çelişkili Belgeler herşeyi anlatıyor!. 2003 tarihini taşıyan görevlendirme belgelerinde kullanılan yazı karakterleri microsoftun calibri fontu kullanılmış ABD deki microsoft firması calibri fontunu 2007 yılında çıkartılmış.Haliyle bu belge 2003 te hazırlanamaz bunun gibi bir sürü çelişkiler var yani sizin anlayacağınız bir irade varki bu askerlerden intikam almaya çalışırken millet olarak utanmadan birde alkışlıyoruz.Cahiliz malesef ! askerin itibarı kalmadı toplum akp ci ergekoncu gezici dindar kindar vs.gruplara ayrıldı.işte size parça parça bir ülke bozdur bozdur harca:)kimse kazanmıyor Büyük Komutan ve Devlet adamı bu ülkeyi o şartlara rağmen bir araya getirmiştir.Bunları onu özellikle dinsiz gibi göstermeye çalışan zavallılara söylüyorum.Onu saygıyla anıyor ve özlüyorum.
    Cevapla
  • H.İsmail ARSLANTAŞ 10 yıl önce Şikayet Et
    Kombi Servisi Takma Adlı Terbiye Yoksunu Zata. Eğer yüreğin yetiyorsa oraya takma adınla yazmazsın. Bak benim adım sanım gayet açık. Eğer isterseniz açık adresimi bile yazabilirim. Sizin adeta taptığınız AKP ve başbakanın dahi zulme nasıl seyirci kaldığını ben bizzat yaşadım. Bu zavallılar gücü ellerine geçirince 28 Şubatçılardan daha hukuksuz uygulamalara en azından seslerini çıkarmayarak seyirci kaldılar. Bürokratlarının elleriyle yaptıkları zulümlerin haddi hesabı yok. Oradan beylik laflar yazacağına akıl ve gönül gözünü birazcık aç da sağına soluna bak. Ama Allah senin gibilere hikmetle bakmaya nasip etmez. Ayrıca kullandığınız kelimelere dikkat edin. Çünkü kullandığın lisan içinizin aynasıdır.
    Cevapla
  • H.İsmail ARSLANTAŞ 10 yıl önce Şikayet Et
    Sizi Dar Görüşlü ve Muhakeme Yoksunu Zavallılar. Allah sizin basiretinizi bağlamışsa ben değil bütün dünya toplansa çözemez. Benim yazdıklarım nerede, siz neredesiniz. Bu zavallı, gözü sadece bir noktaya bakan ve gönlünü hakikate kapatmış olan AKP sevdalıları, belki hiç biriniz ortada yokken, olan bitenlere sadece buğz etmekle kalırken, 28 Şubat'ın zalim uygulamalarına ve kibirli ceberutlarına karşı Allah'ın izni ile dimdik durdum ve direndim. Benim söylediğimi anlayamayarak hemen saldırıya geçiriyorsunuz. Zulüm kimden gelirse gelsin zulümdür. Bu zulümleri sözüm ona dindarlar yapınca zulüm olmaktan çıkıyor mu? Oysa ben birebir yaşadıklarımdan yorum yazdım. AKP ve başbakan yağcılarına "Onlar ki laf ile dünyaya verir nizamat; Lakin bin türlü teseyyüp bulunur hanelerinde".
    Cevapla
  • atakan 10 yıl önce Şikayet Et
    Dava dosyasının kapağını bile görmeyenlere küçük bir hatırlatma !. Balyoz davası çıktı çıkalı 2003 yılındaki seminerden bahsediliyor ve oradaki word dökümanına dayanarak davadaki tutuklu sayısı genişletilerek devam ediyor.Şimdi bu word dosyasındaki yazı fontu calibri.Peki microsoft calibri yazı fontunu office 2007 'de kullanılmaya başlandığını açıklamıştı.Şimdi soruyorum bu davada bir bit yenigi var denemezmi.Son olarak darbe yapmış olanlar elini kolunu sallayarak geziyorsa bu ülkede ve asılsız üretilmiş belgelerle Türk ordusu içeri tıkılıyorsa merak etmeyin Allah'ın adaleti mutlaka tecelli edecektir.Tarih karşısında buğünü gözleri kapalı izleyenler o gözlerle bu günlere ağlayacaklardır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!