"Merve Kavakçı'ya yapılanı Ahmet Kaya'ya yaptık"

Beyaz TV'de yayınlanan Dinamit programına konuk olan Serdar Ortaç Magazin Gazeteciler Derneği gecesi yaşanan olayları anlattı.

GİRİŞ 29.11.2013 23:51 GÜNCELLEME 30.11.2013 12:34
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Beyaz TV'de yayınlanan Fatma Korkutata'nın yönetmenliğini yaptığı Dinamit programında Ahmet Kaya yapılanlar konuşuldu. Latif Şimşek ve Rasim Ozan Kütahyalı'nın sunduğu programa Serdar Ortaç konuk oldu. 1999 yılındaki Magazin Gazetecileri Derneği gecesi "Kürtçe şarkı söyleyecem ve klip çekeceğim. Bu ülkede bunu yayınlayacak onurlu insanlar olduğunu biliyorum." sözleri üzerine Ahmet Kaya'ya linç kampanyası başladı. Kaya bu olaydan sonra ülkeyi terketmek zorunda kaldı ve 1.5 yıl sonra vefat etti. Bunun baş aktörlerinden olan Serdar Ortaç o geceye dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"KAVAKÇI'YA YAPILAN'I BİZ DE KAYA'YA YAPTIK"

Merve Kavakçı'ya yapılan protesto ile bizim Ahmet Kaya'ya yaptığımız protestoyla aynı. O gün meclis'te Merve Kavakçı'ya yapılan protestoyu gördüm aynıydı. Ben artık insanları ayırmak istemiyorum. Ben linç demiyorum. Protesto diyorum. Lincin anlamı bu değildir. O gecenin ana aktörü olarak o zamanlar 23 yaşında olan bir insan olarak bu olaylardan çok rahatsızım.

"HER ŞEY BİR ANDA GELİŞTİ"

Ahmet Kaya'ya bir antipatim yoktu. Olmam için de bir sebepte yoktu. Orada her şey bir anda gelişti. Benim orada Padişah şarkısının söylememin belli bir anlamı da yok. Orada ellerin derken ben Kürtleri kastetmedim. O dönem zaten Kürt çayı bile denmiyordu.

"BENİ KIŞKIRTTILAR"

O gece 3-5 kişilik bir grup 10. yıl marşına geçmem için beni kışkırttı. Ben o zaman Atatürk aşığıydım, fanatiğiydim. Şarkıda Atatürk geçirmemin sebebi de odur. Atatürk'ü peygamber gibi gördüğümüz bir dönemdi.

Ahmet Kaya keşke ölmeseydi. 16 yıldır hapsi isteniyordu kalbi dayanmadı. Ben o dönem çok mesaj attım hem Ahmet Kaya'ya hem de Gülten hanıma. Ama hep gönderilmedi diye mesaj geldi.

YORUMLAR 21
  • ömer 10 yıl önce Şikayet Et
    şu rasim in sesini duyduğum an . bırakın kanal değişmeyi inanın tv kapatıyorum ya bir insan bu kadarmı sagısız olur bu kadarmı argo konuşur diğer yorumculara şaşıyorum nasıl katlanıyorlar hayret ediyorum...
    Cevapla
  • İskender Melekli 10 yıl önce Şikayet Et
    KONUŞTUKÇA BATAN TEK ADAM.. Bir zamanlar Atatürk aşığı olduğunu söylüyor,peki bu zaman neyin aşığısın? Onuda söyle adresin belli olsun.Zaten Atatürk ne çektiyse senin gibilerin yüzünden çekti.Senden ne Atatürkçü olur ne başka bir şey.Sen busun!
    Cevapla
  • Nail Sivri 10 yıl önce Şikayet Et
    Allah c.c. "tövbe kapısını" açık tutarken bazı zavallılar ahkam kesiyor.. Yalancı kabadayılar siz o günlerde ne yaptınız ?Özür dilemek bir erdemdir.Ben Serdar Ortaç'ı sevmiyorum ama linç edilmesini de doğru bulmam.Yoksa yaptıklarınızın Ahmet Kaya'ya yapılanlardan bir farkı kalmaz .
    Cevapla
  • ahmet şevki topuz 10 yıl önce Şikayet Et
    Aralarında en karakterlisi Serdar ortac çıktı.. Pişman olmus bu saatten sonra adamı gunah kecısı ılan etmenın bır anlamı yok.
    Cevapla
  • aziz taş 10 yıl önce Şikayet Et
    kürtler ve kardeşlik. kürtlerle kardeşiz ,ama kürtce dilini istemedikleri sürece kürtlerle kardeşiz ama kültür ve adetlerini yaşamak istemedikleri sürece ,ictikleri cay giydikleri elbiseleri bile bizleri rahatsız edip yangözle bakıyoruz,ve biz kardeşiz ,ingiliz,alman fransız ,bunlar bizim kardeşimiz degil ,ama şarkılarını dinleriz maclarını izleriz aktörlerini ,mankenlerini takip ederiz onlara özeniriz ve biz bunlarla kardeş degiliz ,ne kadarda 2 yüzlüyüz ALLAH bizi af etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin dindarlık oranı ortaya çıktı! İşte kişisel sorunlarda sığınılan liman
New York Times: Kar eden Türkiye'ydi; İsrail yalnızlaşıyor