Nüfusuna her yıl bir il eklenen şehir

Genç nüfusun yoğun olduğu illerin başında gelen Şanlıurfa'da, yılda ortalama 60 bini aşkın çocuk dünyaya geliyor.

Nüfusuna her yıl bir il eklenen şehir
Nüfusuna her yıl bir il eklenen şehir
GİRİŞ 11.01.2014 11:55 GÜNCELLEME 11.01.2014 12:38
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumundan (TÜİK) derlediği bilgilere göre, 1 milyon 762 bini geçen nüfusuyla Türkiye'nin en kalabalık 9. kenti olan Şanlıurfa'da yaşayanların yüzde 70'i, 30 yaş ve altında bulunuyor.

Kent ayrıca 2012'deki 4,39'luk doğurganlık hızıyla Türkiye'de ilk sırada yer aldı. Aralarında Edirne, Çanakkale ve Kırıkkale'nin de bulunduğu 45 şehrin nüfusundan fazla öğrenciye sahip olan Şanlıurfa'da 15 yaş altı 731 bin 182 çocuk yaşıyor.

En yüksek doğum oranının görüldüğü şehirde her yıl dünyaya gelen çocuk sayısı neredeyse 75 bin 797 nüfuslu Bayburt iline yaklaşıyor.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri İl Müdürü İlhan Eser, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2013'de 60 bin 277 çocuğun dünyaya geldiğini, bir önceki yıl ise bu rakamın 62 bin 942 kişi olarak gerçekleştiğini anımsattı.

Kentteki nüfus artışının Bayburt ve Tunceli'nin nüfusuna yakın olduğunu aktaran Eser, bu oranın Yunanistan ve Norveç'in toplam nüfus artışı kadar olduğunu söyledi.

Eser, genç ve dinamik bir nüfusa sahip olan Şanlıurfa'da, kayıtlarına göre 2013'de 16 bin 411 kişinin evlendiğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. dunyada hilafet kalkdığından ve israiloğulları guçlendikce müslümanlar üzerinde bir soykırım yapmakdadır özellikle orta doğuda yıllardır kanayan yara kardeş kardeşin kanını akıtıyor adı cihat ama aslında yaptıkaları islam dinine zarar verme dışında bir şey yapmıyor . 1, dünya savaşından beri bir savaşa girmeyen bizlerin özellikle yahudilerin kontrolinden cıkmasından rahatsız olunduğundan ülkemizde iç savaş cıkarılma süreti ile kontrol dışına cıkan toplumu kontrol altına alma derdinde olan yahudileri göz ardı ediyoruz.
    Cevapla
  • Tarık Kösedağ 10 yıl önce Şikayet Et
    ''Temiz''Bey hayırdır?. Arkadaş bu duruma sevineceğine Türkiye'min nüfusu arttığı için gurur duyacağı yerde türk kardeşlerime bakın doğu ve güney doğulular çoğalıyor başbakanın dediğini yapıp bizlerde çoğalmalıyız mesajı veriyor! Allah sana akıl fikir versin Allah fitne fesat peşinde koşanlara fırsat vermesin
    Cevapla
  • ferhad dag 10 yıl önce Şikayet Et
    Allah sayılarını artırsın!. Müslümanın atom bombasına, nükleere, savaşa ihtiyacı yok. Tek yapacağı iş bol bol çocuk yapmak ve yeryüzüne salmak. Batı, Rusya ve diğer azıcık gelişme gösteren her ülkede nüfus azalıyor, çoluk yok çocuk yok. Almanya gibi bir ülkede her üç kişiden biri 60 yaşın üstünde. Avrupa, Amerika ve Rusya bile insan gücüne muhtaç. Avrupa aşırı nüfusu sayesinde endüstri devrimini yaşayabildi. Bir ara karşılaştırdım: Bütün Osmanlı Devleti en geniş topraklarda iken 20 milyon nüfusa sahipken, bir tek Almanya'da 105 milyon insan yaşıyordu aynı yıllarda. Yani bizde nüfus dağılımı o kadar seyrektiki, ne yola, ne trene, ne uçağa yeteri miktarda yolcu bulunamıyorduki, yapılsında kendini kurtarsın. Ama şimdi artıkça, ekonomımızde, teknolojimizde, yollarımızı vs. artar. Bol bol çocuk, bombadan çok daha etkili
    Cevapla
  • Temiz Bey 10 yıl önce Şikayet Et
    syn Başbakanımızın boşuna değil en az 3 çocuk istemesi !. Türkiyede nufus dengeli olsun diye !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
'Karagül' adıyla TikTok'taki yayında büyük tepki çekmişti. Vicdansız anne için yeni karar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye Edanur tepkisi