"Zaman'ın muhabirleri TIR baskındaydı"

TIR'lara baskında görev alan jandarma personeli M.S soruşturmaya bakan savcılığa verdiği ifadesinde, Zaman muhabirlerinin de olay yerinde olduğunu anlattı.

"Zaman'ın muhabirleri TIR baskındaydı"
"Zaman'ın muhabirleri TIR baskındaydı"
GİRİŞ 07.04.2014 07:40 GÜNCELLEME 07.04.2014 08:22
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Suriye'ye giden MİT TIR'larının Adana'da durdurulup aranmasıyla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. Adana'da yürütülen soruşturmada jandarma mensubu şüphelilerin ifadeleri alınmaya devam ediliyor. Soruşturmada ismi 'şüpheli' olarak geçen ve TIR baskınına katılan uzman jandarma M.S savcıya verdiği ifadede üstlerinin TIR'da bulunan kişilerle hiçbir şekilde konuşmalarına ve irtibat kurmalarına fırsat verilmeden kelepçelenip götürülmelerini istediklerini anlattı.

NEDEN BÖYLE DAVRANIYORSUNUZ?

Uzman Jandarma M.S'nin ifadesine göre, durdurulan TIR'lardaki MİT mensupları, jandarmalara 'Bize neden böyle davranıyorsunuz, burada yetkili var' dedi. M.S, MİT mensubuna henüz TIR'dan inmeden kelepçelediklerini ve üstlerinde yaptıkları aramada MİT ve TSK kartlarını bulduklarını söyledi.

ÇOK ŞAŞIRDIM

Şüpheli M.S, TIR'larda arama yapmak için yola çıkardıklarını o aşamada bir aracın TIR'larda fotoğraf çektiğini anlattı. M.S şu ifadelerde bulundu: 'Gazetecilerin içinde olduğu Renault marka bir araç TIR'ların resimlerini çekiyordu, kamera kaydı yapıyorlardı. Aracı durdurdum, yanlarına gittim, kim olduklarını sordum, gazeteci olduklarını söylediler. Sarı basın kartlarına baktığımda Zaman Gazetesi adına çalıştıklarını anladım. Buna çok şaşırdım.'

GÖRÜNTÜ TELAŞI

TIR'lar otobandan çıkıp Seyhan Jandarma Komutanlığı'na giderken öğretmenler bulvarında bulunan bir kolejin bulunduğu alana girdiği anlatan asker, bir üsteğmenin TIR'ların yanına gelerek 'aranıp tespit yapılmasını' söylediğini aktardı: 'Görevliler TIR'ların üzerindeki kutuların kapaklarını açtılar, fotoğraf ve görüntü kaydı yaptılar. Ben TIR'ların üzerine çıktım ancak kutuların içine bakmadım. Ne Taşındığını görmedim. Ben üstlerimin verdiği emirleri yerine getirdim. Suçlamaları kabul etmiyorum'

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 11
  • Murat BÖÇKÜN 10 yıl önce Şikayet Et
    hesap hesap hesap. Hesap sorulmalıdır.. hesap sorulmazsa daha beterlerini yaparlar..
    Cevapla
  • Karlı Zigana Dağları 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu ve benzer olayları bütün çiplaklığıyla. Ülke halkının tamamının çok iyi şekilde anlatılmaması Ülkeme yapılmış en büyük hainlik olur. Bu Millet yeter ki sağlıklı bilgiye ulaşabilsin. Gereğini fazlasıyla yapar.
    Cevapla
  • Hakan Yavuz 10 yıl önce Şikayet Et
    Deştikçe Pislik Çıkıyor!. Bir taraftan, keşke hiç böyle şeyler yaşamasaydık diyorum. Diğer taraftan başbakana da katılmadan edemiyorum. Diyor ki: ""17 Aralık, 25 Aralık iyi ki oldu. Bunların yüzleri ortaya çıktı" adam haklı. Ya aralık olayları ortaya çıkmasaydı da daha ileride daha fena hallerde çıksaydı karşımıza?
    Cevapla
  • Hüseyin Uzun 10 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun;. Bu ülke ve bu millet tarihinin hiçbir döneminde böyle bir İHANET görmedi.
    Cevapla
  • Cem4l Erk4n 4R 10 yıl önce Şikayet Et
    Taaa Diyarbakır'dan yazıyorum.. Yıllardır gündemi Haber7'den takip ediyorum. Kimi olayları Haber7 hızından dolayı nice ajanslardan çoook daha evvel öğreniyorum bundan ötürüdür ki, Haber7 ailesine can-i gönülden teşekkür ediyorum... Bu baskının kürtler ile bir ilgisi yoktur bunu bu hususa çekme biraz yaralarına neden aramaya benzer. Bu baskın bütünüyle itibarsızlaştırılmaya çalışıkan hükümetin en etkin kanadı olan MİT'e doğrudan saldırıdır. Türkiye'yi El-Kaide'ye destek veren bir terör devletiymişçesine lanse ederek ciddi bir karalama polisikası güdüyorlar. Aslında bu hususun kürtlere bağlanacağı tek noktada, bu yapının çözüm sürecinden rahatsız olup baltalamaya çalışmasıdır... Türk/Kürt fark etmeksizin oyuna gelinmemeli ve dikkat edilmeli... Rabbim hükümetimize zeval vermesin inşaAllah...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İlaç devi AstraZeneca yan etkileri nedeniyle Covid-19 aşısını küresel çapta geri çekti
Sinvar'ın teklifi İsrail'in sinirlerini bozdu!