Memur-Sen’in Kurbanları Balkanlar'a ulaştı

Memur-Sen Konfederasyonu, bu yıl İHH işbirliği ile kurban yardımlarını Balkanlar’a ulaştırdı.

Memur-Sen’in Kurbanları Balkanlar'a ulaştı
Memur-Sen’in Kurbanları Balkanlar'a ulaştı
GİRİŞ 10.10.2014 12:24 GÜNCELLEME 10.10.2014 12:24

Memur-Sen, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da dünya mazlumlarını unutmadı.

Bu Kurban Bayramı’nda da yurt içinde ve yurt dışında yardım kampanyaları düzenleyen Memur-Sen sınırların ötesindeki ihtiyaç sahiplerine elini uzattı. Geçtiğimiz yıl Kazakistan, Arakan ve Bangladeşli Müslümanlara kurban yardımında bulunan Memur-Sen bu yıl da Kosova’ya kurban yardımı götürdü.

Memur-Sen ve İHH’nın işbirliğiyle Kosova’da gerçekleştirilen kurbanlıkların kesim ve dağıtımına, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji-Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul ve SGK Yönetim Kurulu Üyesi Halit Ortaköy katıldı. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji-Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, bayramın sevgi, kaynaşma, paylaşma ve kardeşlik günleri olduğunu söyledi.

Memur-Sen’in her yıl dünyanın değişik yerlerindeki ihtiyaç sahiplerine kurban yardımında bulunduğunu hatırlatan Tonbul, “Bu Kurban Bayramı’nda da Memur-Sen olarak Balkanlar’daki Müslüman kardeşlerimize kurban yardımında bulunduk. Geçen yıl Kazakistan, Arakan ve Bangladeş'te ihtiyaç sahiplerine kurbanlarımızı ulaştırmıştık. Bu yıl da Kosova'daki ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yardım elini uzattık. Kosova’nın Prizren şehrinde bulunan Bayraklı Camii’nde bayram namazını kıldık. Daha sonra kurbanlarımızın kesimini yaparak dağıtımını gerçekleştirdik. Paylaşmanın ve kardeşliğin hazzını yaşadık ”dedi.

“BALKANLAR ÖN BAHÇEMİZ OLMALI”

Kurban dağıtımının ardından Prizren’de bulunan Şehitlik ve Murat Hüdavendigar Türbesini ziyaret eden Tonbul, burada şehitlere dua etti. Kosova’nın da içinde yer aldığı Balkan Coğrafyasının, Osmanlı’nın ön bahçesi olduğunu söyleyen Tonbul, “Balkanlar ecdadımız Osmanlı’nın ön bahçesiydi. Bizler de bugün Balkanlar’a aynı değeri vermeliyiz. Buradaki kardeşlerimize arkamızı dönemeyiz’’ diye konuştu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık