Çocuk Haklarına Dair Sözleşmenin 25. yılı etkinlikleri

Sözleşmenin kabulünün 25. yılı kutlamaları kapsamındaBM Genel Merkezi’nde panel düzenlendi

Çocuk Haklarına Dair Sözleşmenin 25. yılı etkinlikleri
Çocuk Haklarına Dair Sözleşmenin 25. yılı etkinlikleri
GİRİŞ 21.11.2014 06:23 GÜNCELLEME 21.11.2014 06:23

Ccedil;ocuk Haklarına Dair Sözleşmenin 25. yılı kutlamaları kapsamında, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi’nde panel düzenlendi.

BM Vesayet Konseyi Salonunda düzenlenen "Çocuk Haklarına Dair Sözleşmenin 25. Yılı: Dünya çocuklar için daha iyi bir yer oldu mu?" başlıklı panel, İsveç Kraliçesi Silvia ve Meksika Ulusal Aile Gelişim Sistemi direktörü Laura Vargas Carrillo başkanlığında yapıldı.

Toplantıda Türkiye’yi temsilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı İrfan Karagöz, Çocuk Hakları Daire Başkanı Abdullah Özbay ve Çocuk Hakları Komiteleri Türkiye Koordinatörleri Bilge Feyza Lafçı ve Agit Sadebal da yer aldı.

Panel öncesinde AA’ya konuşan Karagöz, Türkiye’nin 1990 yılında imza attığı sözleşmenin 25. yılını kutladıklarını, gelecek 25 yılının da planlamasını yapmaya başladıklarını ifade etti.

Son yıllarda Türkiye’nin çocuk hakları konusunda aşama kaydettiğini belirten Karagöz, "Ulusal mevzuatımızda, başta anayasamız ve ikincil mevzuatımızda ciddi adımlar atıldı" diye konuştu.

Tarihte en geniş kabul gören insan hakları belgesi olan Çocuk Haklarına Dair Sözleşme, 20 Kasım 1989'da onaylandı. 194 ülkenin taraf olduğu anlaşmayla çocuk haklarını yasal güvence altında olması amaçlandı ve taraf devletlerin bu hakların uygulanması için gerekenleri yapması hükme bağlandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yüzde 500 yetmedi! İmamoğlu’nun ilk işi İstanbul’da suya zam
İstanbul ve 13 il için peş peşe uyarılar! AKOM saat verdi! Hava durumu...