Yemen'deki olaylar

Husi militanları, El-Hudeyde kentindeki askeri karargahı kuşattı

Yemen'deki olaylar
Yemen'deki olaylar
GİRİŞ 18.12.2014 11:37 GÜNCELLEME 18.12.2014 11:37

Yemen'de Husi militanların El-Hudeyde kentindeki askeri karargahı kuşattığı bildirildi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Husiler hiçbir direniş olmaksızın Hudeyde ilindeki askeri karargahı kuşatma altına aldı.

Hacca ve El-Hudeyde ilini kapsayan 5. Askeri Bölge'nin en önemli karargahlarından olduğu ifade edilen karargahta tankların ve ağır silahların bulunduğu belirtildi.

Söz konusu karargah, 2012 yılında çıkarılan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle adı "Özel Operasyonlar Birliği" olarak değiştirilmeden önce devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in oğlu Ahmed Ali Abdullah Salih'in başkanlığını yürüttüğü "Cumhuriyet Muhafızları'na" aitti.

Öte yandan, 5. Askeri Bölge'nin Operasyon Şefi General Halid Halil'in suikast girişiminden kurtulduğu kaydedildi.

Alınan bilgiye göre, seyir halindeyken aracına maskeli kişiler tarafından ateş açılan Halil, saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Bir süredir şiddet olaylarının yaşandığı Yemen'de, silahlı Husi militanlarının Sana, İbb, Hudeyde ve El-Beyda kentlerindeki varlığı, diğer grupların tepkisine neden oluyor. Bu sebeple sık sık "Husi karşıtı" gösteriler düzenleniyor, zaman zaman da silahlı kabilelerin Husilerin ilerleyişine müdahale etmek istemesiyle can kayıpları yaşanıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
New York Times: Kar eden Türkiye'ydi; İsrail yalnızlaşıyor
Hamas'a "terör örgütü" diyen İmamoğlu, metrolarda protesto edildi!