Askerlikte devrim! Evde askerlik geliyor

Yeni düzenlemeye göre askerlerin, vatani görevini yaptığı kentte ikamet etmesi halinde her akşam evine gideceği açıklandı

Askerlikte devrim! Evde askerlik geliyor
Askerlikte devrim! Evde askerlik geliyor
GİRİŞ 28.12.2014 09:37 GÜNCELLEME 28.12.2014 09:38
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Çözüm Süreci'nin başarılı şekilde ilerlemesi, Yahudi baronları bir hayli zor durumda bırakırken Türkiye'de de son derece önemli adımların atılmasını sağladı. Özellikle askerlik konusundaki yeni düzenleme, devrim niteliğinde.

Yönetmeliğin 'izinler' ile ilgili maddesinde yapılan düzenlemeye göre, erbaş ve erlere, noksan hizmetin tamamlatıldığı birlik/ kurumun bulunduğu il/ ilçe mülki sınırları içinde ikamet ettiklerini yazılı olarak bildirdikleri kanuni yakınları yanına, ilgili fıkradaki gün sınırlamasına bağlı kalınmaksızın bir müjde verildi. Er ve erbaşlara, birlik/kurum amirliği tarafından mesai bitiminden ertesi günün mesai başlangıcına kadar gece yatısı izni verilebileceği belirtildi. 

BÜYÜK SEVİNÇ 

Kışlalarda çok büyük sevinç yaratan bu düzenleme, on binlerce Mehmetçik ve aileleri için adeta yeni yıl hediyesi oldu. Askeri yetkililer, çalışmanın uzun süre önce başlatıldığı ve düzenlemenin tamamlandığına dikkat çekti.

YORUMLAR 19
  • Sezgin 9 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaslar doguda askerlik yapıyorum hergün nöbet hergün nöbet çarşı mız pazarımız zaten yok batidaki bi askerle doğudaki askerin yaptığı askerlik eşit mi sizce Hayır adaletsizlik var
    Cevapla
  • Baran 9 yıl önce Şikayet Et
    Yuksekovada askerim her gece nöbet gelmesini bırakın günlük 14 saat nöbet tutuyorum adaletmi bu
    Cevapla
  • misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    yönetmeliği iyi okursanız bunun normal askerliğini yapmakta olan er ve erbaşları kapsamadığını göreceksiniz. TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ İÇ HİZMET YÖNETMELİĞİ İzinler başlığının altında "(Değişik yedinci fıkra:RG-26/12/2014-29217) Noksan hizmetlerini tamamlamakta olan erbaş ve erlere..." diye yazmaktadır.
    Cevapla
  • bu yasa olmaz bence. 9 yıl önce Şikayet Et
    1. si Askerlik disiplini denen şey kalmaz.2. si Firar olayları artar. 3. Komutanlık ve aileler arasında daimi kordine olmadığı için suistimaller artar. 4. Askerler arasında ayrım oluşturur. Bana göre bu yürümez.
    Cevapla
  • Yasin KIZILARSLAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar noksan hizmetin bulunduğu durumlarda diyor metnin başında, yani şöyle oluyor: askerliğin sonunda hava değişimi kullandı, sonra diyelim 10 gün askerliği kaldı, askerlik şubesinde ya da jandarma da tamamlıyor, zaten yapılan bir uygulama sadece yasal hale getiriliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eyüpsultan'da okul müdürünü öldüren 17 yaşındaki zanlının ifadesi belli oldu
Bakan Şimşek'ten refah artışı ve vergide adalet mesajı