Göksu Deltası'nı buz tuttu

Mersin’in Silifke ilçesindeki Göksu Deltası'ndaki sulak alanlar aşırı soğuklar nedeniyle buz tuttu

Göksu Deltası'nı buz tuttu
Göksu Deltası'nı buz tuttu
GİRİŞ 09.01.2015 15:30 GÜNCELLEME 09.01.2015 15:30

Ramsar Sözleşmesi'yle koruma altında bulunan Mersin’in Silifke ilçesindeki Göksu Deltası'nda sulak alanlar aşırı soğuklar nedeniyle buz tuttu.

Biyoçeşitlilik açısından uluslararası öneme sahip alanlar arasında bulunan Göksü Deltası ilçede etkili olan soğuk havadan etkilendi. Gece saatlerinde sıfırın da altına düşen soğuklar nedeniyle oluşan buzlanma özellikle balıkçıları olumsuz etkiledi.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle de bitkilerde de buzlanma meydana geldiği gözlendi.

Delta sınırları içerisindeki Kurtuluş Mahallesi'nde geçimini balıkçılık yaparak sağlayan Kazım Aktan, gazetecilere yaptığı açıklamada, deltadaki sulak alanların bazı bölümlerinde meydana gelen buzlanmadan dolayı av yapamadıklarını ifade ederek, buzlanma nedeniyle göl içerisinde balık ölümlerinin de olabileceğini tahmin ettiklerini söyledi.

Göksu Deltası

Türkiye'nin en önemli kuş göç yollarından birisi olan ve birçok endemik türü bünyesinde barındıran Göksu Deltası, Silifke ilçesine bağlı 11 mahalleden oluşuyor.

Akdeniz'in en önemli sulak alanlarından Göksu Deltası'nda 14 bin 800 hektar karasal alanda tarım arazileri, göller, sazlıklar, tuzlu bataklıklar, kumullar, kumsallar ve yerleşim merkezlerinin yanı sıra, 5 bin 500 hektarlık sulak alanda Akgöl ve Paradeniz Lagünü, birçok irili ufaklı sığ ve çoğunlukla mevsimsel göller ile drenaj kanalları ve çeltik tarlaları yer alıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'da ekmeğe zam: Gramajı da düşürüldü
Mehmet Şimşek'ten altın kotası açıklaması: Çıkar çevreleri memnun değil