Mersin'deki akaryakıt istasyonu soygunları

Kentte çeşitli tarihlerde 3 farklı akaryakıt istasyonunda silahlı soygun yaptığı tespit edilen 5 zanlı yakalandı

Mersin'deki akaryakıt istasyonu soygunları
Mersin'deki akaryakıt istasyonu soygunları
GİRİŞ 16.01.2015 13:04 GÜNCELLEME 16.01.2015 13:04

Mersin'de 3 farklı akaryakıt istasyonunda çalışanları silah ve bıçakla tehdit ederek soygun gerçekleştirdiği belirlenen 5 zanlı yakalandı.

Alınan bilgiye göre, son 1 ay içinde merkez Toroslar ve Mezitli ilçelerindeki 3 ayrı akaryakıt istasyonunda soygun olayını araştıran Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri iş yerlerindeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Kameralar tarafından kaydedilen olaylarda gece saatlerinde akaryakıt istasyonuna gelen yüzleri maskeli zanlıların av tüfeği ve bıçakla çalışanları tehdit ettiği ve 3 iş yerinden yaklaşık 10 bin lira ile 100 karton sigara aldıkları belirlendi.

Ekiplerinin yaptıkları çalışma sonucunda zanlıların İsmail Ş. liderliğinde hareket eden Osman U, Yaşar Ç, B.M. ile A.G. olduğunu tespit edildi.

Şüphelilerin saklandığı adresleri belirleyen ekipler düzenledikleri operasyonda İsmail Ş, B.M. ve A.G'yi yakaladı. İki gün önce adiyeye sevk edilen 3 zanlı tutuklanırken, Osman U. ile Yaşar Ç. de dün gözaltına alındı. Emniyetteki sorgusunun ardından diğer 2 zanlı da adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, zanlıların her olayda farklı otomobiller kullandığını tespit eden ekipler, araçların soygun öncesi çalındığını ve olay sonrası tekrar eski yerine park edildiği için sahiplerinin durumu fark etmediğini ortaya çıkardı.

Araç sahiplerinin de otomobillerinin gece çalınıp tekrar getirildiğinin söylendiğinde büyük şaşkınlık yaşadığı bildirildi.

Bu arada, İsmail Ş'nin 6 evden ve 2 otodan hırsızlık olayının da zanlısı olduğu, evinde yapılan aramada da çok sayıda çalıntı ehliyet ve kredi kartı ele geçirildiği belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı