"Bir Dilek De Sen Tut" projesi

Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, proje kapsamında yetim çocukları ziyaret etti

"Bir Dilek De Sen Tut" projesi
"Bir Dilek De Sen Tut" projesi
GİRİŞ 27.01.2015 16:23 GÜNCELLEME 27.01.2015 16:23

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından başlatılan "Bir Dilek De Sen Tut" projesinde yetim çocukların dilekleri gerçekleşiyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in girişimleriyle başlatılan projede, yetim çocuklar ziyaret edilerek dilekleri soruluyor. Çocukları dileklerine göre harekete geçen Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi yetkilileri, yetim çocuklarını isteklerini yerine getiriyor.

Tespit edilen yetim çocuklardan Demir ailesini Mevlana Mahallesi'ndeki evlerinde ziyaret eden Şahin, ailenin annesi ve çocukları ile bir araya geldi.

Yedi çocuklu ailenin yaşadıklarını dinleyen Şahin, çocukların karnelerini de inceledi.

Anneye kız çocuklarının muhakkak okutulması yönünde tavsiyelerde bulunan Şahin, çocukların eğitimlerini takip edeceğini belirtti.

Şahin, "Bu konuda bize düşen neyse yapmaya hazırız. Özellikle eğitim konusunda çocukların ihmal edilmemesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Çocuklardan ikiz olan Emine ile Birgül'ün, "Akciğer kanserinden vefat eden babalarının mezarının yapılması" dileğini alan Şahin, çalışma ekibine mezarın yapılması talimatını verdi.

Şahin, ailenin ve mahallenin çocuklarına kitap ile oyuncak da hediye etti.

Proje kapsamında bugüne kadar 93 okuldan 908 yetim çocuğa ulaşıldığını vurgulayan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi yetkilileri, çocuklardan en çok 'bisiklete binmek', 'lunaparka gitmek', 'hayvanat bahçesine gitmek', 'sinemaya gitmek', 'Gaziantep'i gezmek', 'oyun ve oyuncaklarla oynamak', 'voleybol ve basketbol maçına gitmek', 'Harikalar Diyarı'na gitmek', 'pikniğe gitmek' ve 'mozaik müzesini gezmek' taleplerini aldıklarını ifade ettiler.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Akaryakıtta tek fiyat 15 Mayıs’ta pompaya yansıyacak
İstanbul ve 13 il için peş peşe uyarılar! AKOM saat verdi! Hava durumu...