Kobani’ye dönüşler hız kazandı

Kobani’deki savaşın sona ermesinin ardından, Türkiye’de barınan Suriyelilerin memleketlerine dönüşü sürüyor.

Kobani’ye dönüşler hız kazandı
Kobani’ye dönüşler hız kazandı
GİRİŞ 23.02.2015 14:43 GÜNCELLEME 23.02.2015 14:43
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Suriye’nin Kobani kentinde İŞİD ve Kürt güçleri arasında aylardır süren savaşın sona ermesinin ardında başlayan Kobani’ye dönüşler, Süleyman Şah türbesinin nakli, Saygı Karakolu personelinin tahliyesi için yapılan kurtarma operasyonun ardından devam etti.

Dönüş için sınır hattına akın eden yüzlerce Kobanili, sınıra yaklaşık 2 kilometre mesafedeki boş bir arazide geçişin olacağı saat 13:00’e kadar bekletildi. Geçişis saati ile birlikte Mürşitpınar Sınır Kapısı önünde toplanan kalabalık, polis ve askerlerin kontrolünde, kapıdan geçti.

Yanlarında getirdikleri, malzemeleri de kamyonlara yükleyen Kobanililer, yapılan üst ve araç aramalarından sonra, Türkiye’de verilen kimlik kartlarını bıraktı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • zoro 9 yıl önce Şikayet Et
    Geride kalan 2.milyon göçmeni'de gönderin , suriyede güvenlik sağlandığı zaman..... Avrupayı örnek alın son 50.yıldır göçmenlerin üstesinden gelemiyorlar..... Yok entegrasyon, yok uyum , bunların hiç birisi avrupada işe yaramadı.... Eğitimsiz vasıfsız göçmenler dünyanın neresinde olursa olsun, Kuru kalabalık ...... Ülke için ek bir külfet.....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Fidan'dan İsrail'e yeni uyarı: Felakete tanık oluruz!
New York Times: Kar eden Türkiye'ydi; İsrail yalnızlaşıyor