Öğrenciler okullarının elektriğini üretecek

Meliha Hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi, kendi elektriğini üretecek.

Öğrenciler okullarının elektriğini üretecek
Öğrenciler okullarının elektriğini üretecek
GİRİŞ 04.03.2015 10:27 GÜNCELLEME 04.03.2015 10:27

Meliha Hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi öğrencileri, okulun kendi elektriğini üretmesi için başlattıkları projenin ilk etabında bahçeye kurulan üç farklı boyuttaki rüzgargülü ve güneş enerjisi paneli ile bahçe aydınlatmasını sağladı, ikinci etapta ise okulun tüm elektriği üretilecek.

Okul müdürü Servet Gürdağ, yaptığı açıklamada, hedeflerinin tüm okulun ve okul bahçesi içerisinde bulunan öğrenci yurdunun elektrik ihtiyacını karşılamak olduğunu belirterek, projenin öğrenciler tarafından geliştirildiğini ve tamamen özgün olduğunu söyledi.

Projenin yaklaşık 8 ile 10 bin TL arasında bir maliyeti olduğunu aktaran Gürdağ, okulların tatil olduğu dönemlerde de elde ettikleri elektriği devlete satarak gelir elde etmeyi planladıklarını ifade etti.

Gürdağ, "Biz şu anda daha test aşamasındayız. Elektrik üretimine başladık. Burada hedefimiz öncelikle şu çevremizin özellikle okul oyun alanımızın elektrik enerjisi ihtiyacını karşılamaktır. İleride direğimizi de büyütmeyi düşünüyoruz. Büyüdüğü zaman pervanelerimizi de çoğaltacağız. Ondan sonra kanaatimce okulumuz bahçesinin bütün ihtiyacı olan elektrik enerjisini buradan elde edeceğiz. Böylelikle öğrencilerimiz hem derslerde görmüş oldukları pratik, teorik bilgileri pratiğe dönüştürmüş olacaklar" dedi.

Öğrencilerinin ufkunu açmak amacıyla bu çalışmaya başladıklarını ifade eden Proje Koordinatörü Bünyemin Aktaş ise öğrencilerin sömestr tatilinde çalışarak projeyi hayata geçirdiklerini kaydetti.

Öğrencilerin elektrik üreterek devletlerine destek olmak istediğini vurgulayan Aktaş, "Burada rüzgarı daha az olan yörelerde de güçlerin birleştirilerek elektrik üretilebileceği teorisi ile hareket ettik. Gençlerimizin kafasındaki hayal şu bu proje geliştirilirse, yatırım yapılırsa, gerekli maliyetler karşılanırsa okulun bütün elektrik ihtiyacı da karşılanabilir. Hatta tatil dönemlerinde okulların devletimize elektrik takviyesinde bulunması da söz konusudur. Dolayısıyla ürettiğimiz elektriği devlete satma şansımız var. Biz okul olarak devletin bir kurumu olarak yapabilirsek tatillerde de devletimize biraz destek olacağız" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yunan şarkıcı Marina Satti, İsrailli yarışmacı Eden Golan'ı mimikleriyle protesto etti
2 Nolu Baro Başkanı Şamlı'dan yeni Anayasa hakkında Haber7'ye özel açıklamalar