"Mesleki Eğitimde Avrupa Değerleri" Projesi

Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şen, "Mesleki Eğitimde Avrupa Değerleri" Projesi kapsamında, 12 öğretmenin Portekiz'i ziyaret edeceğini bildirdi.

"Mesleki Eğitimde Avrupa Değerleri" Projesi
"Mesleki Eğitimde Avrupa Değerleri" Projesi
GİRİŞ 30.03.2015 12:17 GÜNCELLEME 30.03.2015 12:17

Şen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mesleki Eğitim Merkezince hazırlanan proje çerçevesinde mesleki ve teknik eğitim veren ortaöğretim kurumlarından 12 öğretmenin Portekiz'de 14 gün kalacağını belirtti.

Portekiz'de elektrik ve elektronik alanında, eğitim faaliyeti gerçekleştirileceğini ifade eden Şen, şunları söyledi:

''Bilgi çağını yaşadığımız günümüzde, uluslararası rekabet kabiliyetine sahip olabilmek için bilgiyi üretmek, doğru yerde ve doğru zamanda kullanabilmek önemli bir avantajdır. Üretilen bilgilerin hızla eskidiği göz önüne alındığında insanların, özellikle de eğitimcilerin kendilerini sürekli geliştirerek yenileşmeleri kaçınılmazdır. Toplumun refah ve mutluluğu nihai amacı olan eğitim sistemimizde, hızla gelişen teknoloji karşısında eğitim kurumlarımızın da kendilerini geliştirmesi ve beşikten mezara eğitim sloganını, diğer bir tabirle hayat boyu öğrenme felsefesini benimseyerek esnek bir yapıya kavuşması artık zorunluluktur. Bu nedenle öğrencilerin okuldan edindiği bilgi ve beceriler kendisi ve iş gücü piyasası içinde büyük önem arz etmektedir. Bununla birlikte öğrencilerimizi bu konularda yönlendiren ve eğiten eğitimcilerimizin bilgi birikimi ve tecrübeleri önemlidir. Proje kapsamında alınacak eğitimler sonucu kazanılan bilgi ve tecrübelerin ilçemizin eğitimine faydalı olacağını düşünüyorum."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar HÜRKUŞ ile Akıncı'yı takip etti!
New York Times: Kar eden Türkiye'ydi; İsrail yalnızlaşıyor