Camiye çorapsız girmek yasaklandı!

Edirne Müftülüğünün başlatacağı yeni uygulama kapsamında, Selimiye Camisi'ne çorapsız girilemeyecek.

Camiye çorapsız girmek yasaklandı!
Camiye çorapsız girmek yasaklandı!
GİRİŞ 06.04.2015 10:49 GÜNCELLEME 06.04.2015 10:49
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, yaptığı açıklamada, Selimiye Camisi'nin temizliğine büyük önem verdiklerini söyledi.

ÇORAPSIZ GELENLERE ÇORAP VERİLECEK

Çorapsız kişilerin camiye alınmaması uygulamasını yakında başlatacaklarını belirten Üzüm, şöyle konuştu:

"Hijyen kapsamında yeni bir uygulama başlatıyoruz. Özellikle yaz mevsiminde çorapsız ibadete, ziyarete gelen misafirlerimize bir çift çorap armağan edeceğiz ve kimse camiye çorapsız giremeyecek. Bu uygulama hijyen açısından yapılacak. Çünkü insan ayağında mantar olabilir. Temiz çoraplarla camiye gelinmesi gerekiyor. Hem kıyafet hem de yeme içmeye dikkat edilip, diğer cemaat rahatsız edilmemeli."

Üzüm, Selimiye Camisi'nde tek kullanımlık başörtüsü uygulamasının devam ettiğini ve caminin zeminini sık sık temizlendiğini de ifade etti.

YORUMLAR 9
  • Gülay Zengin 9 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru bir uygulama. Kimseye camiye gelmeyin denmiyor,temiz temiz gelin deniyor. En kısa zamanda İstanbul'daki camilerde de bu uygulamayı görebilmek dileğiyle.
    Cevapla
  • Faruk Doğrusöyler 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın müftü bey Selimiye Camii'nde bayanların abdest alabileceği bir yer var mıdır? En son 2 sene önce ailecek gittiğimizde yoktu, koca camiye gidiyorsun bayanlar için abdest yeri yok, camide çoraba bakacağınıza bu konuya bakın lütfen.
    Cevapla
  • kadir 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah (C.C.) ın evine girmenin kuralları bellidir, kimse yeni kural koyamaz... Sanki Camiler çok dolu da insanları farklı bir kategoriye yükseltmeye çalışıyorla. Ben İzmit Sanayii Camisinde bir vakit namazı için girdiğimde kapı dışında iş kıyafetleriyle girmeyini anımsatacak sert ifadeler vardı (ki burası sanayi içerisinde bir camii) içeriye girdiğimde saflarda ne bir usta, kalfa ve çırak göremedim. Sadece patronlar vardı. Bir uygulama yaparken uzun vade düşünmek lazım.
    Cevapla
  • berat 9 yıl önce Şikayet Et
    Ne güzeli var mı böyle bir şey camiye girmenin yasaklanmasından başka bir şey değil. Neyin kafasını yaşıyorlar bunlar.boyle bir uygulama yapacagınıza cemaate dini güzel anlatın ve camilere efendimiz as.nasıl girilmesi konusunu iletin bıdatlar olusturmayın.
    Cevapla
  • Küçük Endizli 9 yıl önce Şikayet Et
    Benim alnımı koyduğum yere adam çıplak ayakla basıyor.Doğru uygulama
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kırşehir'de akraba belediyeciliği halkı isyan ettirdi! Çeşme çamur aktı...
"Çöp ev" davasında mütalaa açıklandı