Genel seçimlere doğru

Antalya bağımsız milletvekili adayı Subaşı: - "Partiler kurumsallaşamadı, liderlere bağımlı kaldı. Partilerin silkinmesi, kurumsallaşması lazım"

Genel seçimlere doğru
Genel seçimlere doğru
GİRİŞ 07.05.2015 10:07 GÜNCELLEME 07.05.2015 10:07

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneğinin (ANSİAD) konuğu olan Antalya bağımsız milletvekili adayı Hasan Subaşı, adaylık süreci, genel seçimler ve gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Siyasetin iyi gitmediğini, siyasi partilerin gerileyen kurumlar haline geldiğini savunan Subaşı, "Her şey kurumsallaşırken siyasi partiler bunun tam dışında ya da tam tersi yolda kaldı. Partiler kurumsallaşamadı, liderlere bağımlı kaldı. Partilerin silkinmesi, kurumsallaşması lazım" dedi.

Bütün partilerin parti içi demokrasiyi bir kenara bıraktığını öne süren Subaşı, Türkiye'nin insan hakları kavramında çok geri olduğunu, insan hakları içselleştirilmediği için de bazı sorunların çözülemediğini kaydetti.

Bağımsız milletvekili adayı olma kararını, "rahatının yerinde olmamasına" bağlayan Subaşı, şöyle konuştu:

"Adaylık öncesi siyaset içinde yer alan, kanaat önderliği yapan, aynı ve karşıt görüşte olan pek çok arkadaşımla istişarede bulundum. Aday olmam yönünde telkinde bulundular. Bu konuşmalardan etkilendim. Bugüne kadar kabul edemediğim partilerde siyaset yapmak istemedim. Bu nedenle aday oldum."

Siyasetin hem çok önemli hem de çok tehlikeyi olduğunu kaydeden Subaşı, siyasetin bugünü ve yarınların şekillendiren bir kavram olduğunu ve kimsenin de yarınlar için "Kim ne yaparsa yapsın" deme lüksü bulunmadığını söyledi.

Siyasette nezakete ihtiyaç olduğunu da vurgulayan Subaşı, siyasetin bozulmasının, medyayı, adaleti etkilediğini ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar duyurdu! Türkiye ve ABD arasında dev LNG anlaşması imzalandı
7 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak! Yeni otomobillerde satış için bu şartlar aranacak