Genel seçime doğru

Saadet Partisi Edirne birinci sıra milletvekili adayı Ali Demirkıran, kırsal kalkınmaya öncelik vereceklerini bildirdi.

Genel seçime doğru
Genel seçime doğru
GİRİŞ 07.05.2015 12:13 GÜNCELLEME 07.05.2015 12:13

Demirkıran, Edirne Ticaret Borsası'ndaki (ETB) ziyaretinde yaptığı konuşmada, 15 yıldır tarım ve hayvancılığa sahip çıkılmadığını savundu.

Edirne'de tarım ve hayvancılığın önemli sektörlerden olduğunu ifade eden Demirkıran, şunları kaydetti:

"Topraklarımız, iklimimiz, sahip olduğumuz bitki çeşitliliği, su potansiyeli ve yetişmiş insan gücü en büyük güç kaynağımızdır. Ülke insanının dengeli ve yeterli beslenmesi, kendi gücüyle ayakta durabilmesi için olmazsa olmaz bir sektör olan tarım ve hayvancılık stratejik öneme sahiptir. İktidarın hayvan ithalatını serbest bırakması ile de yabancı üreticileri desteklenip, kendi üreticilerimiz mağdur edildi.

Bundan dolayı hayvan üreticisi büyük bir sıkıntı içinde. Emeğinin karşılığını alamıyor. Hatta süt ineklerinin kesildiğine şahit oluyoruz. Bunun dışında domuz etinin kasaplık hayvan sınıfına sokulması ise toplumu son derece rahatsız ediyor."

Demirkıran, kırsal kalkınmaya öncelik vereceklerini dile getirdi.

Çiftçinin pazar sorununu çözeceklerini anlatan Demirkıran, şöyle devam etti:

"Ürün borsaları ile tarımsal ürünlerin fiyatlarında istikrar sağlanarak, üretici mağduriyeti önlenmiş olacaktır. AB'nin dayattığı, tarım ve hayvancılığımızı olumsuz etkileyen uygulamalar, kotalar, sınırlamalar yeniden düzenlenecektir. Tarım ve hayvancılık alanları stratejik sektör olarak özel korumaya ve desteğe tabi tutulacaktır. Bu konudaki araştıra geliştirme çalışmaları yaygınlaştırılacak ve desteklenecektir."

Yerli tohum üretimi teşvik edileceğini belirten Demirkıran, tohum geliştirme ve koruma enstitüleri kurularak tohumculukta dışa bağımlılığın önüne geçilecek ve organik ürünlerin üretilmesi özendirileceğini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
New York Times: Kar eden Türkiye'ydi; İsrail yalnızlaşıyor
MSB duyurdu: 13 PKK'lı terörist etkisiz!