Öğrencilerden alzaymır hastalarına 20 bin liralık bağış

Ankara'daki özel bir kolejde eğitim gören 15 öğrenci, yaklaşık 9 ay sürdürdükleri projeyle kazandıkları 20 bin lirayı, alzaymır hastaları için Mersin'de kurulacak 'Yaşlı Yaşam Merkezi'ne bağışladı

Öğrencilerden alzaymır hastalarına 20 bin liralık bağış
Öğrencilerden alzaymır hastalarına 20 bin liralık bağış
GİRİŞ 23.05.2015 16:16 GÜNCELLEME 23.05.2015 16:16

Ankaralı öğrenciler, Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi'nin, her aşamadaki yaşlı ve hastaya hizmet verecek yaşlı yaşam merkezinin tamamlanabilmesi için başlattığı "Bir tuğla da siz koyun" kampanyasına bağışta bulundu.

"Onlar unuttu biz hatırlıyoruz" sloganıyla yola çıkan Ankara'daki özel bir kolejde eğitim gören 15 öğrenci, 'Project MIND' adı altında yaklaşık 9 ay boyunca çeşitli etkenlik düzenledi.

Kermes ve konser gibi çeşitli faaliyetlerin yer aldığı proje kapsamında 20 bin lira para toplayan öğrenciler, inşaatı devam eden Mersin'deki Yaşlı Yaşam Merkezi'ne bağışladı.

Dernek Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge, AA muhabirine yaptığı açıklamada, içerdiği ünitelerle ve yapım şekliyle merkezin Türkiye'de bir ilk olduğunu ve bağışlarla yaptırıldığını söyledi.

Ülke çapında başlatılan yardım kampanyasına öğrencilerin ses vermesinden mutluluk duyduğunu ifade eden Özge, şöyle devam etti:

"Yaşlı Yaşam Merkezi'nde mevcut odalardan birine öğrenci arkadaşlarımızın yaptığı projenin ismini vereceğiz. Tüm hayırseverlere seslenmek istiyorum; biz bu projenin yüzde 70'ini tamamladık, kalan yüzde 30'u için herkesin desteğine ihtiyacımız var. Değerli öğrencilerimizin bağışı için de teşekkür ediyoruz."

Öğrencilerden Nihan Kutlu ise alzheimer hastalığına dikkati çekmek için bir farkındalık yaratmak istediklerini söyledi.

Alzaymır hastalığı için Mersin'deki inşaatı devam eden Yaşlı Yaşam Merkezi'ni öğrendiklerini ve katkıda bulunmak için kolları sıvadıklarını kaydeden Kutlu, "Arkadaşlarımızla 9 ay boyunca çalıştık ve bir proje geliştirdik. Çok şey yaptık, kermesler düzenledik, çikolatalar sattık, konser verdik, her tarafta farkındalığı arttırmaya çalıştık. Elimizden bu kadarı geldi. Şimdi de 9 aylık emeğimizi teslim edeceğiz. Yardımcı olabildiysek ne mutlu bize" diye konuştu.

Öğrenciler, daha sonra inşaatı devam eden merkezi gezerek dernek başkanı Özge'den bilgi aldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
New York Times: Kar eden Türkiye'ydi; İsrail yalnızlaşıyor
Yönetilemeyen Türk futbolunda yeni olay! 3. kez sahadan çekilme vakası