Van'da geçici köy korucusunun öldürülmesi

Van Valiliği: - "Abdulbari Gül hakkında terör örgütü PKK tarafından tehdit edildiğine ilişkin başvurusu üzerine, Valiliğimizin onayıyla çağrı üzerine koruma tedbiri uygulamaya başlanılmıştır"

Van'da geçici köy korucusunun öldürülmesi
Van'da geçici köy korucusunun öldürülmesi
GİRİŞ 28.05.2015 20:33 GÜNCELLEME 28.05.2015 20:33

Van Valiliğinden, silahlı geçici köy korucusu Abdulbari Gül'ün uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit edilmesiyle ilgili açıklama yapıldı.

Bazı internet sitelerinde yer alan "göz göre göre infaz" başlıklı haberler üzerine yapılan basın açıklamasında, Gül'ün terör örgütü PKK tarafından tehdit edildiği ve hakkında "Çağrı üzerine koruma tedbiri" uygulandığı bildirildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bahse konu haberde yer alan Diyadin İlçe Jandarma Komutanlığı emrinde görev yapan Abdulbari Gül hakkında ilimiz Erciş ilçesine ikametini naklettirdikten sonra, terör örgütü PKK tarafından tehdit edildiğine ilişkin başvurusu üzerine, Valiliğimizin 29.01.2015 tarihli onayı ile 'Çağrı Üzerine Koruma Tedbiri' uygulamaya başlanılmıştır.

Çağrı üzerine koruma tedbiri, ilgili mevzuat çerçevesinde 'Çağrı timini görevlendirme ile yetkili bir merkezden talepte bulunulması halinde sağlanacak geçici korumayı' ifade etmektedir. Bu tedbir, aralıksız olarak Abdulbari Gül'ün şehit edildiği güne kadar uygulanmış ve güvenlik birimlerimiz kendisi ile her gün irtibat kurmuşlardır. Şehit Gül'ün 2012 yılından beri ruhsatlı tabancası bulunduğu, şehit edildiğinde de üzerinde olduğu tespit edilmiştir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Milli Eğitim Bakanı Tekin'den müfredat açıklaması! İntegral neden yok? İşte cevabı...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Heniyye ile görüştü: Aynı adımı İsrail de atmalı!