Çanakkale'nin yeni kardeş kent elçisi belirlendi

Ccedil;anakkale'nin Almanya'daki yeni kardeş kent elçisi belirlendi.

Çanakkale'nin yeni kardeş kent elçisi belirlendi
Çanakkale'nin yeni kardeş kent elçisi belirlendi
GİRİŞ 06.07.2015 18:13 GÜNCELLEME 06.07.2015 18:13

Çanakkale Belediyesi ve Almanya'nın Osnabrück Belediyesi arasında 2005 yılından beri düzenlenen "Kardeş Kent Elçisi" programı kapsamında, kenti bu ülkede temsil edecek elçi Begüm Bucak oldu. Ekim 2015-Ekim 2016 tarihleri arasında Osnabrück Belediyesinde görev yapacak Bucak, Çanakkale'yi Osnabrück'te temsil edecek.

Üniversite öğrenimini Almanya'nın Essen Duisburg Üniversitesinde tamamladıktan sonra Çanakkale'de yeminli Almanca tercüman olarak çalışmaya başlayan Bucak, şöyle konuştu:

"Almanya'da bulunduğum sürede bu ülkenin kültürünü yakından tanıma ve Türk kültürüyle karşılaştırma fırsatı buldum. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim görevlisi bir babanın kızı olarak kendisinden tarih ve kültür alanında yararlandım. Barışın simgesi, iki kent arasındaki ilişkileri daha da güçlendirmek ve Çanakkalemizi tarihi, kültürel, turistik ve doğal güzellikleriyle en iyi şekilde tanıtmak ve temsil etmek benim için büyük bir onurdur. Bana bu imkanı sağlayan Çanakkale Belediyesine ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'a sonsuz teşekkürlerimi sunarım."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı