Kıbrıs Barış Harekatı'nın 41. yıl dönümü

Bodrum'da tören düzenlendi

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 41. yıl dönümü
Kıbrıs Barış Harekatı'nın 41. yıl dönümü
GİRİŞ 20.07.2015 15:47 GÜNCELLEME 20.07.2015 16:22

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 41. yıl dönümü ve Kıbrıs Şehitlerini Anma programı dolayısıyla Bodrum'da tören düzenlendi.

Muharip Gaziler Derneği Bodrum Şubesi tarafından Belediye Meydanı'nda düzenlenen çelenk koyma törenine Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürü yetkilileri ile gaziler katıldı.

Muharip Gaziler Derneği Bodrum Şube Başkanı Hasan Külcü ve gazilerin Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla devam etti. 

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Üyesi Kıbrıs Gazisi emekli Tuğgeneral İhsan Beriş, törende yaptığı konuşmada, 20 Temmuz 1974'te gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı hakkında bilgi verdi. 

Türk Silahlı Kuvvetlerinin 1974'te adaya çıkarma yaptığını anlatan Beriş, "Bu harekatın yapılmasını ve Kıbrıs Türklerinin katliamdan kurtulmasını, siyasi alandaki faaliyetleriyle zamanın Başbakanı Bülent Ecevit ve Dışişleri Bakanı Turan Güneş sağlamıştır" dedi. 

Beriş, yapılan çıkarmalar sonucunda Magosa'dan Lefke'ye kadar Türk tarafının sınırlarının çizildiğini, Kıbrıslı Türklerin harekattan hemen sonra sistematik katliamlardan kurtularak yeniden kurulan asayişin etkisiyle huzurlu bir döneme girdiğini kaydetti. 

Konuşmaların ardından tören sona erdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar HÜRKUŞ ile Akıncı'yı takip etti!
New York Times: Kar eden Türkiye'ydi; İsrail yalnızlaşıyor