Batman Barosu'ndan barış çağrısı

Batman Barosu Başkanı Avukat Ahmet Sevim, çözüm sürecine değinerek kimsenin süreci bitirmeye hakkının olmadığını vurguladı.

Batman Barosu'ndan barış çağrısı
Batman Barosu'ndan barış çağrısı
GİRİŞ 01.09.2015 15:23 GÜNCELLEME 01.09.2015 15:23
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Batman Barosunca, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle basın toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Baro Başkanı Sevim, büyük bir toplumsal destekle başlayan ve artan bir destekle devam eden çözüm sürecini kimsenin bitirmeye hakkının olmadığını belirtti. Sürecin akamete uğradığını ve çatışmaların yeniden başladığını dile getiren Sevim, “Çözüm sürecinin temel karakteri sorunun şiddet dışı yöntemle çözülmesi, sivil siyaset alanının açılması iken ve 7 Haziran seçimleri ile sivil siyasete açık ve güçlü bir desteğe rağmen bu yoldan dönülmüş olmasının toplumsal hiçbir karşılığının olmadığını açıkça ifade etmek isteriz” dedi. 

Yaşam hakkının kutsallığı karşısında hiçbir gerekçenin ölümü makbul ve meşru kılamayacağını kaydeden Sevim, şu ifadeleri kullandı: “Sivilleri, çatışmanın tarafı olmayan resmi görevlileri hedef alan saldırıların, yargısız infazların, kaotik ortamda gerçekleşen cinayetlerin olduğu bir dönemde barış duygusu ile birlikte hakikat de kaybolmakta, tek gerçek olarak geriye maalesef masum insanların yaşamını yitirmesi ve onların ardında yaşanan acılar kalmaktadır. Dolayısıyla biri diğerine yeğlenecek bir şiddet, kutsanacak bir ölüm ve acı bulunmamaktadır. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde barışa dair toplum huzurunda verilen sözlere sadık kalınması çağrısını yineliyoruz.”

YORUMLAR 5
  • mehmet ali 8 yıl önce Şikayet Et
    onu git bugun batmanda haince polis aracina saldiranlara soyle avukat efendi.
    Cevapla
  • vatansever 8 yıl önce Şikayet Et
    ben turkoglu turkum vatanimin bir karis topragina sahib cikmaya calisiyorum askerimle polisimle sen.kimi sen hanki devleti hanki ülkeyi senin polisin kim askerin kim sen ne barisi istiyorsun BARISnedir ben türküm bana aciklarmisin yoksa senin ülkin ile savasiyormuyuzda benim türkiyemden barismi istiyorsun sen önce hanki vatana aitsin onu bana acikla BEN TÜRKÜM NE MUTLUYUM TÜRKÜM DIYENE sen bunu diyebiliyormusun
    Cevapla
  • KARAKAŞ 8 yıl önce Şikayet Et
    sayın baro başkanı Allah rızası için cevap ver... pkk mahkemelerinde de avukat var mı sizin oraya gidip savunma yapnıza müsade var mı ? bölgenin en büyük stk larından sınız çözüm süreci boyunca birkez çıkıp örgüt silahı bıraksın niye hala bırakmıyor dediniz mi? ayrıca neden hep yuvarlak konuşuluyor, çözüm sürecine sarılıp ortaya laf söyleniyor..yüreklice çıkıp pkk ise pkk yi devlet ise devleti süreci kim bozmuşsa direkt ona söyleyin....yuvarlak laflarla barışçılık oynamanın lüzumu yok (tabi baromdaki avukatların çoğu pkk lilerin avukatı olduğu için sesim çıkmıyor dersen anlarız)
    Cevapla
  • Mutlu 8 yıl önce Şikayet Et
    Biz Kürdüz vatan haini değiliz. Vazgeçin bu Ermeni uşaklarına can simidi olmaktan.
    Cevapla
  • Mutlu 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne Çözüm Süreci, PKK silah bırakmadı. Ayrıca Doğuda biz Kürtler öldürülme korkusuyla bu süreçte Ak Partiye oy vereceğimizi söylüyemiyoruz. Eşkıya PKKlılar köylere, ilçelere, ve şehirlere yerleşti. Mahkemeler kurdular. Avukat Bey o zaman neredeydiniz. Şimdi PKK nın sözcülüğünü yapıyorsunuz.Bir sürü kişiyi bu mahkemelerde yargılandılar. Bir sürü kişi astılar, iş adamlarına para cezası vergiler. Korucuyu direğe astılar beyefendi. O günlerde tek açıklama yapıp PKK ve mahkemesini kınamadınız. Şimdi PKK sıkışmış siz onların can simidi olmaya çıkıyorsunuz. Sizi gidi vatan hainleri.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul'da ekmeğe zam: Gramajı da düşürüldü
İsrail'e silah sevkiyatı kararı ABD'yi karıştırdı: Biden görevden alınsın