Manisa'da dev piton yılanı / Video

Manisa'nın Gördes İlçesi'nin Efendili Köyü'nde yaşayan vatandaşlar 3 metre 76 santimetre uzunluğunda, 68.62 kilo ağırlığında dev bir piton buldu. AZİZ GÜL'ün haberi

Manisa'da dev piton yılanı / Video
Manisa'da dev piton yılanı / Video
GİRİŞ 28.11.2006 16:40 GÜNCELLEME 28.11.2006 16:40

Manisa'nın Gördes İlçesi'nde yıllardır varlığı bilinen ancak yakalanamayan dev piton yılanı, dün gece yol üzerine ölü olarak bulundu. 68.62 kilo gram ağırlığında ve 3.76 cm. boyundaki piton yılanı köylüleri hayrete düşürdü.

Konuyla ilgili edinilen bilgilere göre, Gördes'e bağlı Efendili Köyü'nde yaşayan Şekip Uçmak isimli vatandaş, saat 22.30 sıralarında misafirlerini otomobiliyle ilçeye götürürken yolda dev bir yılanla karşılaştı. Yerde hareketsiz şekilde duran dev piton yılanını görünce hayrete düşen Şekip Uçmak, kardeşi olan köy muhtarı Ahmet Uçmak'ı telefonla arayarak gördüğü manzarayı anlattı. Olay yerine giden muhtar Ahmet Uçmak, kardeşi Şekip Uçmak ile birlikte dev yılanı bir çuvala koyarak köy maydanına getirdi.

Dev piton yılanını duyan köylü vatandaşlar köy maydanında toplanarak yılanı inceledi. Gördükleri manzara karşısında donup kalan köylüler yılanın boyunu ve kiloçusu ölçtüler. 3 metre 76 cm. boyunda ve 68 kilo 62 gram ağırlığında olduğu anlaşılan yılanın bir otomobil tarafından ezilmiş olabileceği belirtildi.

Köy muhtarı Ahmet Uçmak, 1987 yılından buyana köy civarında dev bir yılanın dolaştığını ifade ederek, 'Köyde bazı vatandaşlarımız dev bir yılan gördüklerini söylerler ama bir türlü görememiştik. Hatta bazı köylü vatandaşlarımız tarlalarınd açalışırken büyük korku yaşarlardı.

Ben ise bu söylentilere inanmıyordum. Yöremizde bu tür yılanların olabileceği aklıma gelmezdi. Bu ölü olarak bulduğumuz yılan köyde sözü edilen yılan mı bilmiyorum ama bu yılanın da yalnız olduğunu tahmin etmiyorum. Bunu yetkililere bildireceğiz ve gerekirse bulunduğu çevrede bir araştırma yapılmasını isteyebiliriz' dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ünlü şarkıcı Kalben Sağdıç, İstanbul'daki uyuşturucu operasyonunda gözaltına alındı!
Uçağın iniş yaptığı anlarda yaşanan ilginç diyalog: Helal olsun pilota kesin Karslı