Son dakika Nazlı Ilıcak'ın savcılık ifadesi - Nazlı Ilıcak Kimdir? Biyografisi

Bilindiği üzere ülkemizin birlik, beraberlik ve en önemlisi de geleceğine yönelik 15 Temmuz günü FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen 'darbe girişimi' vatandaşların asil duruşu sayesinde püskürtüldü. Öte yandan siyasi otorite bu illet örgütün devlet içinde, medyada kısaca, sosyal yaşamın her alanındaki destekçilerine karşı operasyonları en üst seviyeye çıkarttı. Bu doğrultuda FETÖ'ye alenen desteğiyle bilinen gazeteci Nazlı Ilıcak Bodrum'da yakalandı. Nitekim savcılık ifadesinin ardından tutuklandı. Peki Nazlı Ilıcak savcılık ifadesi ne dedi? İşte yanıtı, Nazlı Ilıcak savcılık ifadesini ve Nazlı Ilıcak hakkında tüm son dakika gelişmeler haber7.com'da...

Son dakika Nazlı Ilıcak'ın savcılık ifadesi - Nazlı Ilıcak Kimdir? Biyografisi
Son dakika Nazlı Ilıcak'ın savcılık ifadesi - Nazlı Ilıcak Kimdir? Biyografisi
GİRİŞ 01.08.2016 16:02 GÜNCELLEME 01.08.2016 16:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Gazeteci Nazlı Ilıcak'a tutuklanması hakkında tüm son dakika gelişmelerNazlı Ilıcak'ın savcılık ifadesi ve Nazlı Ilıcak kimdir, Nazlı Ilıcak'ın biyografisi haberimizde..

Bilindiği üzere ülkemizin birlik, beraberlik ve en önemlisi de geleceğine yönelik 15 Temmuz günü FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen 'darbe girişimi' vatandaşların asil duruşu sayesinde püskürtüldü. Öte yandan siyasi otorite bu illet örgütün devlet içinde, medyada, kısaca sosyal yaşamın her alanındaki destekçilerine karşı operasyonları en üst seviyeye çıkarttı. Bu doğrultuda FETÖ'ye alenen desteğiyle bilinen gazeteci Nazlı Ilıcak Bodrum'da yakalandı. Ilıcak nitekim savcılık ifadesinin ardından tutuklandı. Peki Nazlı Ilıcak savcılık ifadesi ne dedi? İşte yanıtı, Nazlı Ilıcak savcılık ifadesini ve Nazlı Ilıcak  hakkında tüm son dakika gelişmeler haber7.com'da...

NAZLI ILICAK'IN SAVCILIK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Nazlı Ilıcak'ın savcılık ifadesinde, "Yapılanmanın bir örgüt olduğunu 15 Temmuz sonrasında gördüm" dediği ortaya çıktı.

FETÖ/PDY'nin medya yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınıp çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderilen Nazlı Ilıcak'ın savcılık ifadesi ortaya çıktı. Ilıcak'ın ifadesinde paralel yapıyı terör örgütü ilan ettiği anlaşıldı.

İşte Nazlı Ilcak'ın ifadesindeki şaşırtıcı satırlar: "Ben darbe mağduru bir insanım. 28 Şubat sürecinde de her zaman mağdur kişilerin yanında durmaya gayret ettim. Benim yukarıda bahsettiği gibi mağdurların yanında olmak gibi bir karakterim olduğu için 17-25 Aralık sonrasında da dindar insanların üzerine insafsızca gidildiği yönünde bir kanaatim oluştu.

"MAĞDUR OLMADIKLARINI ANLADIM"

Bende şu anda özellikle darbe yapılması, darbe esnasında Genelkurmay Başkanı'na darbeye katılanların Fethullah Gülen ile ilgili görüştürme teklifleri, darbeye karışanlardan çıkan birer dolarlık banknotlar, darbeye karışanların koşulsuz polise ve vatandaşa ateş talimatı vermesi ve meclisin bombalanması gibi hususları gördüğümde, bu insanların aslında mağdur olmadığını anladım.

"YENİ ANLADIM İÇİN ÜZGÜNÜM"

Bende yanıldığımı düşünüyorum. Bu yanın aslında dindar bir yapı olmadığını, mazlum bir yapı olmayıp, örgütsel bir yapılanma olduğunu yeni anladığım için üzgünüm.

Ben işimden atılınca nafakamı kazanmak için Bugün TV'de programlara başladım. Bu kuruluşların bir örgütün hedefi doğrultusunda hareket ettiğinden haberim yoktu. 15 Temmuz'dan sonra özellikle Genelkurmay Başkanı'na örgüt mensubu bir askerin Fethullah Gülen ile sizi görüştürelim talebi beni çok sarstı.

"ASKER İÇİNDE CİDDİ BİR YAPILANMA OLDUĞUNU İDRAK ETTİM"

Bu ne biçim bir zihniyet ki koskoca Genelkurmay Başkanı'nı bu şekilde ikna edebileceğini düşünmektedir. Ayrıca bir dolarlar meselesi çıktı. Bununda hakikaten görev dağılımı olabileceğini düşündüm ve asker içinde ciddi bir yapılanma olduğunu idrak ettim. Bu kabul edilemez.

Daha önce bu iddialar vardı. Ancak Genelkurmay Adli Müşaviri de bu iddiaları da reddediyordu.

"HERKES 15 TEMMUZ'DA TERÖR ÖRGÜTÜ OLDUĞUNU İDRAK ETTİ"

Bunları benim bilmem mümkün değildir. Yanıldığımı bu yapılanmanın bir örgüt olduğunu 15 Temmuz sonrasında gördüm. Daha önce bilseydim, ne orada yazardım ne de orada bulunurdum. Bilakis karşısında yer alırdım. Üzerime atılı hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum. Ben yaptığım programlarda veya yazılarda bilerek suç işlemedim. Yaptığım iş suç kalıbına uyuyorsa da farkında değilim.

Suç olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde herkes bu yapılanmanın bir terör örgütü olduğunu 15 Temmuz 2015 tarihi ile idrak etti.

"İYİ NİYETİMİN KURBANI OLDUM"

Herhangi bir kastım yoktur. Ben 40 yıllık gazeteciyim. İyi niyetimin kurbanı oldum. Ben çalıştığım dönemde şu anda yurt dışına kaçmış olduklarını öğrendiğim, daha önce öğrendiğimde de aşırı derecede tepki gösterdiğim Tarık Toros ve Erkan Başyurt gibi çalıştığım kurumda yönetici olan kişiler ile örgütsel bir bağ içerisinde bulunmadım. Kendileri de bana programı ile ilgili herhangi bir telkinde bulunmadılar. Çalıştığım dönemde örgütsel bir faaliyet olduğunun farkında değildim."

KAYNAKSABAH

NAZLI ILICAK YAKALANDI

FETÖ'cü darbe girişimi neticesinde 42 gazeteci için gözaltı kararı çıkarılmıştı. Bunlardan kaçak olan Nazlı Ilıcak Bodrum'da yakalandı.

FETÖ'cü darbe girişimi neticesinde 42 gazeteci için gözaltı kararı çıkarılmıştı. Bunlardan kaçak olan Nazlı Ilıcak Bodrum'da yakalandı.

DÜNDEN BERİ KAÇIYORDU

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında aralarında Nazlı Ilıcak’ın da bulunduğu 42 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Dünden bu yana Ilıcak, Bodrum'da aranıyordu. Ilıcak'ın bu sabah saatlerinde yakalandığı belirtildi.

DÜNDEN BERİ KAÇIYORDU

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında aralarında Nazlı Ilıcak’ın da bulunduğu 42 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Dünden bu yana Ilıcak, Bodrum'da aranıyordu. Ilıcak'ın bu sabah saatlerinde yakalandığı belirtildi.

GAZETECİ NAZLI ILICAK HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Terör örgütü FETÖ/PDY soruşturmasıkapsamında gazeteci Nazlı Ilıcak hakkında gözaltına alınması kararı çıkartıldı.

Paralel yapının medya ayağı ile ilgili bu sabah saatlerinde operasyonlar için düğmeye basıldı. İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcıvekili İrfan Fidan'ın talebi üzerine gözaltı kararı verildi.

42 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

FETÖ/PDY örgütünün medya ayağı kapsamında 42 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Gazeteci Nazlı Ilıcak'ın İstanbul'daki evinde bulunamadığı belirtildi.

Nazlı Ilıcak'ın Bodrum'da olabileceğini değerlendiren İstanbul polisi, Muğla polisi ile temasa geçti.  

DARBE girişimiyle ilgili haklarında yakalama kararı çıkarılan aralarında Nazlı Ilıcak'ın da bulunduğu 42 kişiden 5'i gözaltına alındı. İsimler şöyle: Yakup Sağlam, İbrahim Balta, Seyit Kılıç, Bayram Kaya ve Cihan Acar.

İŞTE GÖZALTI KARARI ÇIKARTILAN ALINAN GAZETECİLER: 

ABDULLAH ABDULKADİROĞLU
ABDULLAH KILIÇ
AHMET DÖNMEZ
ALİ AKKUŞ
ARDA AKIN
NAZLI ILICAK
BAYRAM KAYA
BİLAL ŞAHİN
BÜLENT CEYHAN
BÜLENT MUMAY
BÜNYAMİN KÖSELİ
CEMAL AZMİ KALYONCU
CEVHERİ GÜVEN
CİHAN ACAR
CUMA ULUS
EMRE SONCAN
ERCAN GÜN
ERKAN AKKUŞ
ERTUĞRUL ERBAŞ
FATİH AKALAN
FATİH YAĞMUR
HABİB GÜLER
HANIM BÜŞRA ERDAL
HAŞİM SÖYLEMEZ
HÜSEYİN AYDIN
İBRAHİM BALTA
KAMİL MAMAN
KERİM GÜN
LEVENT KENES
MAHMUT HAZAR
MEHMET GÜNDEM
METİN YIKAR
MUHAMMET FATİH UĞUR
MUSTAFA ERKAN ACAR
MÜRSEL GENÇ
SELAHATTİN SEVİ
SEYİT KILIÇ
TURAN GÖRÜRYILMAZ
UFUK ŞANLI
UFUK EMİN KÖROĞLU
YAKUP SAĞLAM
YAKUP ÇETİN

NAZLI ILICAK KİMDİR? -BİYOGRAFİSİ

Demokrat Parti döneminde Nafia (Bayındırlık) sonra da Münakalat (Ulaştırma) bakanlıkları yapmış olan Muammer Çavuşoğlu'nun kızıdır. Notre Dame de Sion Fransız Lisesi (1963) ve Lozan Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde (Ecole de Sciences Sociales et Politiques, 1967) eğitim gördü. 1969'da Tercüman gazetesi sahibi Kemal Ilıcak'la evlendi, bu evliliğinden iki çocuk annesi oldu.

NAZLI ILICAK'IN GAZETECİLİK KARİYERİ

Tercüman gazetesinde başyazar oldu. 1988'e kadar Tercüman grubunun ikinci gazetesi olan Bulvar gazetesinin imtiyaz sahipliğini üstlendi. 1992 ile 1994 arasında TRT'de Söz Meclisten İçeri adlı programı yaptı. Tercüman dışında Meydan, Hürriyet, Akşam, Yeni Şafak, Dünden Bugüne Tercüman, Bugün ve Takvim gazetelerinde yazarlık yapmış, sonrasında Sabah gazetesinde yazarlık yapmıştır. 17 Aralık 2013 tarihinde yapılan yolsuzluk operasyonu sonrasında adı yolsuzluk iddialarına karışan bakanların istifa etmesi gerektiğini savunmuş, bir gün sonra fikir ayrılığı gerekçesi ile Sabah gazetesi ile yolları ayrılmıştır. 2014 yılında Bugün gazetesine geri dönmüştür.

Bugün gazetesine 26 Ekim 2015'te kayyum atanmasıyla buradaki işine son verildi. Ardından 30 Ekim - 13 Kasım tarihleri arasında ‘konuk yazar’ sıfatıyla T24 gazetesinde yazdı. Daha sonra, 17 Kasım'dan itibaren Bugün'den gelen ekibiyle beraber Özgür Düşünce gazetesini kurdu ve burada yazmaya başladı.

NAZLI ILICAK'IN SİYASET KARİYERİ

1999 Türkiye genel seçimleri'nde Fazilet Partisi'nden İstanbul milletvekili seçildi, yemin töreni sırasında İstanbul milletvekili Merve Kavakçı'nın meclis salonuna türbanlı olarak girmesine koluna girerek eşlik etmiştir. 22 Haziran 2001'de, Anayasa Mahkemesi'nin Fazilet Partisi'ni kapatılmasına karar verdiği dava sonucunda milletvekilliği düşürüldü ve 5 yıl siyaset yasağı getirildi. 2011 genel seçimlerinde AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu ancak aday gösterilmedi.

NAZLI ILICAK'IN TV KARİYERİ

2 Mart 2014'te Kanal D'de yayına başlayan "Pazar Gezmesi" programını sundu. Bu programda her pazar günü ünlü kişilerin evini ziyaret etti. Ancak program 1 Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri sonrası 24 Aralık 2015'te kanal yöneticileri tarafından alınan kararla sonlandırılmış, Nazlı Ilıcak ve Kanal D'deki ekibinin işine son verildi

YORUMLAR 1
  • Murathan 7 yıl önce Şikayet Et
    Ulan bu ülke de neyiniz eksiti Allah ın bütün nimetleri önünüzdeydi. En güzel hayatı sürüyordunuz. En güzel imkanlar elinizdeydi. Yazlık kışlığınız vardı. Rütbeli kişiler keza aynı neyiniz eksti de darbe ye destek verdiniz darbe yaptınız. Kodes te yazlık yok. Kodeste kışlık yok. Kodeste Marmaris yok. Kodeste Bodrum yok. Kodeste Deniz yok. Kodeste bu i
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması