Yemin töreninde Erdoğan sloganları!

Yeni dönemin başladığı Cerablus'ta ÖSO birliklerinin yerine Türkiye'de eğitilen polisler, güvenlik ve asayişi sağlayacak.

GİRİŞ 23.01.2017 10:29 GÜNCELLEME 23.01.2017 10:30
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Fırat Kalkanı kapsamında TSK'nın Suriye'deki ilerleyişi sürerken, terör örgütlerinden arındırılan bölgelere siviller dönmeye başladı. İlçelerdeki güvenliği ise Türk polisinin eğittiği Suriyeli güvenlik güçleri sağlayacak. Bu kapsamda Mersin'de 450 polis eğitimini tamamlarken, Cerablus'ta da 'mavi polis' adı verilen benzer bir süreç söz konusu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 24 Ağustos'ta başlattığı Fırat Kalkanı Harekatı tüm hızıyla sürüyor. Bölgedeki terör örgütlerine ağır darbeler vurulurken, teröristlerden kaçan siviller evlerine dönmeye başladı. Cerablus ve çevre ilçelerde tam kontrolün sağlanmasıyla birlikte, Suriyeli güvenlik güçlerinin de göreve başladığı görülüyor.

450 KİŞİYE EĞİTİM

Türk polisi, Suriyelileri güvenlik çalışmaları kapsamında eğitiyor. Mersin'de ilk etap olarak 450 Suriyeliye polislik eğitimi verilirken, programın tamamlandığı öğrenildi. Hummalı bir çalışma sürecinin ardından Türk polisinin vermiş olduğu üniformayla son hazırlıklarını tamamlayan grubun Suriye'ye hareket etmesi bekleniyor.

Çalışmaların sürmesi ve eğitilen Suriyeli polis sayısının 5 bine kadar çıkarılması hedefleniyor.

CERABLUS'A MAVİ POLİS

Öte yandan TSK'nın kontrolü sağladığı Cerablus'ta da benzer bir eğitim programı gerçekleştirildi. Terör örgütü DEAŞ'tan alınan bölgelere geri dönüşleri hızlandırmak ve sivillerin güvenliğini sağlamak üzere 'güvenli bölge polisleri' için eğitim çalışmalarında sona gelindi. Mavi üniforma giyecek olan asayiş güçleri ilk aşamada Cerablus'ta göreve başlayacak.

YORUMLAR 26
  • amin 7 yıl önce Şikayet Et
    allahim hayirli etsin darisi diyer sehirlerin badina
    Cevapla
  • İsmail 7 yıl önce Şikayet Et
    yarın bu ALINAN bölgelerde bir seçim Hakkı tanınsa otomatikmen bence Türkiye'ye katılırlar
    Cevapla
  • İstanbul-18 7 yıl önce Şikayet Et
    Aynen kardeşim. Reis-İ Cumhur Suriye'lilere vatandaşlık vereceğiz dediğinde siyaseti anlamayan dar görüşlüler ayağa kalkmıştı. Yarın Suriye parçalandığında bizim vatandaşımız olan Suriyeliler Türkiye'ye bağlanmak için mücadele edecekler.
    Cevapla
  • samimi 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin önderligindeki islam birliginin ayak sesleri bunlar insaAllah
    Cevapla
  • doğru 7 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı 500 yıl oradaydı.. haliyle suriye, ırak gibi kardeşlerimiz devlet teşkilatında çok tecrübesiz. devletin onları eğitmesi ve denetlemesi şart. eğitim şart!!! bu işler akıllıca işler. Devlet kendi personeline muhakkak arapça öğretmeli! ingilizlerin en muhteşem başarı yöntemi dil bilmektedir. iletişim çok önemlidir. devlet arapça, rusça ve diğer dilleri muntazam konuşan personel teşkilatları kurmalı.
    Cevapla
  • ankara 7 yıl önce Şikayet Et
    ömer neden? sadece ingilizce bilenler mi aydın oluyor bu dünyada ? sizin bu osmanlı türkçe arapça karşıtlığınız beni benden alıyor Kuranı dacenazelerde okunan bir kitap haline getirdik zaten :) dünyadan haberiniz yok beyefendi....
    Cevapla
  • Ömer 7 yıl önce Şikayet Et
    Arapçayı millete öğretmeye gerek yok, istihbahratçılar bilse yeter. Asıl İngilizce öğretip, batıya sızdırmalıyız gençlerimizi! Aynı zamanda dünya vatandaşı yetiştirmiş ve iyi eğitim almalarını sağlamış oluruz.
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir çok ülkeyle rusya,çin, pakaistan,hindistan filipinler endonezya maceristan hata afrika ülkeleri gibi bir çok ülkeyle anlaşarak değişim öğrencisi eğitimyle direk liseden başlayarakk onlardan türkiyeye bizdende o ülkelere öğrenci gönderip birçok dilde egemen insanlar yetiştirmek gerekli onlarada türkçe öğretmeliyiz.
    Cevapla
  • ankara 7 yıl önce Şikayet Et
    sana katılıyorum kardeşim hatta arapçayı tüm millete öğrentmek lazım hem türkçe hem arapça hem kürtçe konuşulsun ülkemizde ne var bunda ? bana kızıyor millet arapça deyin ama beni anlayan insanların olduğunu bilmek güzel
    Cevapla
  • SULTAN 7 yıl önce Şikayet Et
    hay maşallah göğsüm kabardı ALLAHIM zeval vermesin devletimiz vatanımız milletimiz VAR OLSUN İNŞALLAH
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Blu Tv'nin sahibinden skandal sözler: İsrail katliamını böyle meşrulaştırdı!
Altın fiyatlarında sert yükseliş