Türkler gelmesin diye yolu kestiler!

Bulgaristan'da bazı partiler Türkiye'de yaşayan çifte vatandaşların Bulgaristan'a giderek oy kullanmalarını istemediklerini dile getirerek, eylem yaptı.

Türkler gelmesin diye yolu kestiler!
Türkler gelmesin diye yolu kestiler!
GİRİŞ 21.03.2017 15:20 GÜNCELLEME 22.03.2017 08:56
Bu Habere 101 Yorum Yapılmış

Bulgaristan'da pazar günü yapılacak genel seçimler öncesi bazı siyasi partiler, Türkiye'de yaşayan çifte vatandaşların Bulgaristan'a giderek oy kullanmalarını istemediklerini dile getirerek, Edirne'deki Kapıkule ile Hamzabeyli ve Kırklareli'nin Dereköy Sınır Kapısı karşısındaki Malotırnovo Sınır Kapısı'nın karşılarında yolları keserek eylem yaptı. 

Bulgaristan'da pazar günü yapılacak genel seçimlere Türkler'in kurduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (HÖH) ile Sorumluluk, Özgürlük ve Hoşgörü İçin Demokratlar Partisi de (DOST) katılacak. Seçimler öncesi bugün Kapıkule Sınır Kapısı'nın karşısında bulunan Kapitan Andreevo Sınır Kapısı ile Hamzabeyli Sınır Kapısı ve karşısındaki Lesovo Sınır Kapısı, Kırklareli'nin Dereköy Sınır Kapısı karşısındaki Malotırnovo Sınır Kapısı girişlerinde Bulgarlar eylem yaptı. 

TÜRKLER OY KULLANAMAYA GELMESİN!

Bulgaristan'da bazı siyasi partilerden oluşan gruplar, Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nın girişinde toplantı. Ellerinde Bulgaristan bayrakları taşıyan protestocular, karayoluna zincir çekip, araç lastikleriyle barikat oluşturdu. Protestocular, pazar günü yapılacak seçimlerde Türkiye'de yaşayan çifte vatandaşların ülkelerine gelip oy kullanmalarını istemediklerini dile getirdi. 

Bulgar polisi, bölgede sıkı güvenlik önlemleri alırken, protesto nedeniyle, Bulgaristan'dan Türkiye'ye araç geçişlerine uzun süre izin verilmedi. Bu arada Kapıkule Gümrük Kapısı yetkilileri, kendilerinde bir sorun olmadığını belirterek, Bulgaristan tarafına araç geçişlerini normal olarak devam ettiğini söyledi. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 101
  • oraloğlu 7 yıl önce Şikayet Et
    nasihat: böyle bir hakkınızda, yetkinizde yok. haberiniz olsun. benden söylemesi. ölünce hesabını verirsiniz.
    Cevapla
  • mantıklı 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir TC vatandaşı olarak Referandum için yurtdışında yaşayan türklerin oy kullanmasını doğru bulmuyorum. Bunlar da ayni düşünce ile yola çıkmış. Türkiyeyi kıskanıyorlarmış da Almanya'ya uşaklık yapıyorlarmış da boş iş. Mantıklı düşünenler hemen de düşman oluyor. Ülkede kim yaşıyor ise o an kararı da o versin. Dışarıdakilerin ne haberi var burada yaşananlardan ?
    Cevapla
  • Musa 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu mantık olsa olsa faşist mantık olur.. O Vatanın her karışında yurt dışında yaşayan Türklerin dedelerinin kanı yok mu? Yurt dışına çıkmak Vatanla bağı kesmek mi? Bu nasıl bir mantık? Ne yani Türkiye'de yaşayan biri, Vatanını sevmeyen (PKK lı da olsa), Vatana ihanet ediyor olsa dahi oy kullanır.. Ama yurt dışında bulunan bir Vatanperver kullanamaz öyle mi???
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    emin olun bu işin arkasında arkasında almanya var
    Cevapla
  • ZOR65 7 yıl önce Şikayet Et
    Soytarı bulgar, Topraklarımızda yaşıyorlar, oralar bizim. 19.yüzyılda Biz Türklerin geri çekildiğinde bu soytarılar Mantar gibi yerden çıkmadılar, biz zalimlerden değiliz, katletmedik !!! Zalimlerden olsaydık bu Dünyada ne bulgar ne yugoslav, ne yunan, ne ermeni nede avusturya olurdu !!! N O K T A.
    Cevapla
  • ihsan 7 yıl önce Şikayet Et
    get lan keriz anlaşmalar var uyman lazım sana ne oluyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin dindarlık oranı ortaya çıktı! İşte kişisel sorunlarda sığınılan liman
Bayraktar HÜRKUŞ ile Akıncı'yı takip etti!