Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek barıştılar

Beylikdüzü’nde geçen yıl tapu yüzünden iki kardeşin ölümü ile sonuçlanan cinayetin kan davasına dönüşmemesi için memleketleri Muş’ta 2 bin kişinin katılımıyla barış töreni yapıldı.

GİRİŞ 30.04.2017 12:40 GÜNCELLEME 30.04.2017 13:21
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Olay geçen yıl 3 Mayıs 2016 günü meydana geldi. Tapu yüzünden anlaşmazlık yaşadığı müteahhit Adnan Kılıçaslan ile kardeşi Savaş Kılıçaslan’ı öldürdüğü iddiasıyla Mahmut Sucu yakalandı.

Muş’ta kanat önderleri ile aşiret reisleri Sucu ve Kılıçaslan aileleri arasında kan davası olmaması için araya geldi. Muş’ta bir düğün salonunda düzenlenen barış törenine Vali Seddar Yavuz, ilçe belediye başkanları İstanbul, Ankara, Batman ve birçok ilden kanaat önderleri, vatandaşlar, iki aşiretin üyeleri katıldı.

Barış töreninde ilk konuşmayı yapan Şeyh Muhiddin Aydın, barışın İslamdaki yerine değinerek, barışı sağlamada emeği geçen herkese teşekkür etti ve bu barışın kalıcı olması dileğinde bulundu.

Kuran-ı Kerim’in okunumasından sonra her iki aşiretin üyeleri Kur’an-ı Kerim’in altından geçerek bir birleriyle tokalaşıp barışı ilan etti. Yapılan duanın ardından taraflar aynı masada yan yana oturup barış yemeği yedi.

Törenin sonunda konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, günümüzde yaşanan savaşlardan bahsederek kavga, dövüş intikamla hiçbir yere varılamayacağını söyledi. Vali Yavuz barışı sağlamada gösterdikleri duyarlıkÿnedeniyle Kılıçaslan ailesine ve emeği geçenlere teşekkür etti.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 58
  • Kuranın içinde 6 yıl önce Şikayet Et
    1.- Müteahhit kardeşler Kurana uysaydı : Güzel iş yapar, doğru dürüst davranır, aldatmazdı. 2.- Aldanan Kurana uysaydı : SABIR la davranır, adaleti kafasına göre değil Kurana göre arardı. KATİL olmazdı. 3.- iki taraf da KURANA uysaydı : İş ve ticaret yaparken alacak verecek her türlü anlaşmayı en küçük ayrıntısına kadar yazar veya yazdırırlardı. Anlaşmazlığı Kuran adatelti çözerdi...
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Velhasılı kelam Kur'an'a uymadıkları için hata etmişler ama Kur'an'a uyarak hatalarını düzeltmişler bizede tebrik etmek düşer
    Cevapla
  • Anlamlı 6 yıl önce Şikayet Et
    Önemli olan müslümanlar arasında bir husumeti engellemektir. KURAN burda köprü vazifesi görmüş.Ayrılıkları ortadan kaldırmış.KURANa Yapılan bir hakaret yok burada.
    Cevapla
  • Şahin Değirmen 6 yıl önce Şikayet Et
    Şeyh Muhyiddin Aydın'ı tanımadan alim kesilip eleştiri ve dalga geçenlerin ömrünü ilme Kur'an'ı Kerim ve islami ilim talebelerine adayan alan değil veren bir kişiliğinden dolayı özür ve helallik almaları islami bir şiardır.
    Cevapla
  • vatist38 6 yıl önce Şikayet Et
    bunlar ne yiyor ne içiyor neyin kafası bu ya?
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşım birşey bilmiyorsan, yorum yazman gerekmez. Bir gün böyle birşey için yalvarırsın.
    Cevapla
  • cevap 6 yıl önce Şikayet Et
    kardeş sende beyin göçü gerçekleşmiş. Allah ıslah etsin. boş söz..
    Cevapla
  • itidal. 6 yıl önce Şikayet Et
    burada yorum yapan arkadaşlara sözüm.doguda memurluk yapmış bu alimleri tanıyan biri olarak şunu soylıyım bu insanlar kuranı hayatlarında tatbik eden kuran ahlakına sahip insanlar. bu yaptıkları bir ayin veya ibadet değil. kuran vesilesiyle Allahın hükmünü baş üstünde tutup razı olduk demek istiyorlar. Allah'tan korkun ve kinayici mesajlar yazmayın.hangimiz 365 gün evinden sıcak yemek yapıp tüm mahalleye dağıtır.bu insanların evi ibrahim as evi gibidir gelene niçin geldin demez herkese ihsanda bulunurlar.medreselerinde okuyan yüzlerce gençten bir kuruş almayıp kendi imkanlarıyla okuturlar. bu kuran ahlakı değil de ne.el insaf.ilim ehli değiliz ama herkesi yarim ilmimizle sigaya çekiyoruz.
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    bir kimsede 99 alamet küfre bir alamet imana dalalet ediyorsa bu kimseye kâfir demez ehli sünnet. yani cahil şirk küfürdür derken dikkat edelim kardeşlerim.
    Cevapla
  • hakki 6 yıl önce Şikayet Et
    kardeşime katılıyorum.zaten bu alimler kuranla ilimle hemhal olan zatlardır. hüküm Allahındır deyip kan davalı iki grubu barıştırmış ve kuranın hatrına insanlar vazgeçmiş bu cahillikten bundan daha güzeli var mi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı