Terör elebaşından Esed itirafı

Terör elebaşlarından Suriyeli Mohanad Alsanad, Suriye’de Esad güçlerine petrol sattıklarını ve karşılığında erzak aldıklarını söyledi.

Terör elebaşından Esed itirafı
Terör elebaşından Esed itirafı
GİRİŞ 17.12.2017 06:45 GÜNCELLEME 17.12.2017 06:45
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Terör örgütü DEAŞ’ın mali işler sorumlusu ‘Ebu Amir’ kod adlı Suriyeli Mohanad Alsanad’ın eşi ve çocuklarıyla Avrupa’ya kaçmak için sınırı geçtiği bilgisini alan Hatay polisi, çalışma başlattı. Hatay Emniyeti İstihbarat ve TEM Şubesi ekipleri, 5 Aralık’ta İskenderun’da Alsanad’ı eşi ve 3 çocuğuyla saklandığı yerde gözaltına aldı. İfadesinde DEAŞ adına çalıştığını kabul eden ancak örgütün üyesi olmadığını ileri süren Alsanad, Türkiye’de yaşamak istediğini, Suriye’ye dönmesi durumunda DEAŞ’ın kendisini öldüreceğini söyledi.

Gazete Habertürk'ten Neşet Dişkaya'nın haberine göre Rakka’da DEAŞ adına çalıştığını anlatan Alsanad, “Rakka’da araçlardan sorumlu Abu Ummar isimli kişinin yanında çalışıyordum. Örgüt adına toplanan paralar bana gelirdi. Para getiren kişilere ödeme yapardım. Genel sorumlumuz ise Ebu Mecit isimli kişiydi” dedi.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

İfadesinde, Deyrizor’un bombalanması sırasında kentin DEAŞ sorumlusu Ammar el-Rafdan’ın öldüğünü iddia eden Alsanad, “Ammar el-Rafdan öldükten sonra yerine kardeşi Mahir Rafdan geçti” diye konuştu. DEAŞ’ın Esad güçlerine petrol sattığını da belirten Alsanad, bunun karşılığında erzak alındığını kaydetti.

Sorgusunun tamamlanmasının ardından geçen hafta adliyeye sevk edilen Mohanad Alsanad, “silahlı terör örgütü üyesi olma” suçundan tutuklanarak İskenderun T Tip Cezaevi’ne gönderildi. Alsanad’ın eşi ve 3 çocuğu ise geri gönderme merkezine teslim edildi.

YORUMLAR 8
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu kaostan bütün olarak çıkarsak ne mutlu. Suriyeyi bize yedirmezler. 4,5-5 milyon ne olduğu belirsiz yabancı ciğerimize girmiş bize elimizle besletiyorlar.. Israilin önünü açıp anadoluya girmişler. Hayal görme. Kim kimi almış görmüyor musun
    Cevapla
  • Alperen 6 yıl önce Şikayet Et
    Sen Suriye'yi yemeye çalıştığımız mı zannediyorsun. Olayı hiç anlamamışsın. Bir gün Türkiye ile Suriye arasındaki sınır kalkacak bu onun ceremesi. Biraz sabırlı olmalıyız.
    Cevapla
  • sinan 6 yıl önce Şikayet Et
    Yabanci basininda duyduk binlerce yabanci Isid Deas El nusra ayleleriyle Türkiyeye girmisler isinleri Sürye mültecisi besleyin sonu nereye.
    Cevapla
  • Mehmet Sönmez 6 yıl önce Şikayet Et
    Aklını başına al, her Türk Fetöcü olmadığı gibi her Suriyeli'de DEAŞ'çı değildir. Bizim vazifemiz, birbiri içine giren hak ile batılı ayırmak, zalim ile mazlumların saflarını belirlemek ve İslam için gerçekten çalışan, fitneden uzak durmak için kargaşadan kaçan ve bir gün yeniden dönüp memleketlerini savunup inşaa edecek Suriyeli kardeşlerimizi diğerlerinden ayırd edip korumak, kollamak ve desteklemektir. Kurulacak tek devletli ümmet için yıkılacak ilk sınır Suriye ve Türkiye arasında olacaktır. Azıcık ileriye bak.
    Cevapla
  • Dadas 6 yıl önce Şikayet Et
    Ulan şeytanlar sizi
    Cevapla
  • haydar 6 yıl önce Şikayet Et
    Seytan koyun postuna girmis.
    Cevapla
  • murat 6 yıl önce Şikayet Et
    rabbimiz böyle yöneticileri başımıza getirmesin
    Cevapla
  • Yasin 6 yıl önce Şikayet Et
    Komik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!