Bakan'dan korkutan açıklama: Tedirginim!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki depremle ilgili konuştu. İstanbul, kentsel dönüşüm ve şehircilik gibi başlıklar yapılması gerekenleri anlatan Özhaseki, "Hükümetin bir bakanı olarak tedirginlik yaşıyorum" ifadesini kullandı

GİRİŞ 07.03.2018 09:23 GÜNCELLEME 07.03.2018 10:08
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, katıldığı bir etkinlikte "Herkes için şehir" başlıklı bir konuşma yaptı. Depremle ilgili birçok tedbir olduğunu, çalışmaların devam ettiğini belirten Özhaseki, "Allah korusun büyük bir deprem olduğunda biz güven içinde oturabilecek bir durumda değiliz. Hükümetin bir bakanı olarak tedirginlik yaşıyorum." diye konuştu.

Bu konuda İstanbul'daki belediye başkanlarını uyarmaya çalıştığını ifade eden Özhaseki, bu konuda hazırlanan yasa taslaklarını yakında Meclis'e getirerek, yasalaştıracaklarını bildirdi. Özhaseki, "Hızla kentsel dönüşüme girmek, sağlıklı binalara kavuşmak istiyoruz." dedi.

 

Yapmaya çalıştıklarını "acemi bir terzinin paramparça ettiği bir kumaşı yeniden biraraya getirip, birisinin üstüne elbise giydirebilmek için çaba" olarak anlatan Özhaseki, bunun özellikle rantın çok yüksek olduğu, menfaatlerin çekiştiği bir noktada dağları delmek kadar zor olduğunu söyledi.

Özhaseki, "Ama az çok olayı biliyoruz. Aklımız eriyor. Neler yapmamız gerektiğinin de farkındayız. Bu uğurda da büyük bir mücadeleyi vereceğiz." diye konuştu.

YORUMLAR 23
  • ERKEN ÖLDÜRÜYOR 6 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul'da yaşayanlar aşırı kalabalık ve trafikten dolayı erken yaşlanıyor bu yüzden beş yıl erken emekli olmalı
    Cevapla
  • Terazi 6 yıl önce Şikayet Et
    1960'lı yıllarda İstanbulu betona boğan heriflerden birinin oğlu çıktı iki yıl önce, o yıllarda inşaatlara verdiğimiz kumlar deniz kumu idi, o kumlarla yapılan inşaatların deprem dayanıklılığı mümkün değil dedi, kentsel dönüşüm fikriyle elini ovuştururken. YA ŞİMDİ BUGÜN verdikleri kumların attıkların betonların sağlığından nasıl emin olacağız.
    Cevapla
  • alii 6 yıl önce Şikayet Et
    Altında Fırın Olan Binalar Acilen Ve Şartsız Kentsel Dönüşüme Girmelidir.
    Cevapla
  • müteahhit 6 yıl önce Şikayet Et
    otoparkını yapmak şartıyla imarları iki katına çıkarın,görün bakalım ne kadar çabuk bu iş bitiyor,bu günkü imarlarla bu iş deprem yıkmadan yapılamaz.
    Cevapla
  • harun 6 yıl önce Şikayet Et
    bu konuda hepimiz suçluyuz. evet devletin yanlışları Yok değil amma. kentsel dönüşüme alınan bir bölgede evi arsası olan şahıs üç beş kuruş daha fazla nasıl kazanç elde ederim diye olmadık zorluklar çıkarıyorsa bakanlık belediye ne yapsın o zaman. diyeceksinizki sen devletsin evet doğru çoğunluk sağlandığı zaman yönetmelik var uymak zorundadır diye. vatandaş mahkeme ye gidiyor en erken 2 yıl üç yılda karar çıkıyor bu durumda el kol bağlanıyor vatandaş olarakta isyan ediyoruz haklıyız amma kanun denen şey var tek çözüm yolu anlayış o da bizde Yok maalesef.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
FIFA'dan Süper Lig ekibine transfer yasağı
7 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak! Yeni otomobillerde satış için bu şartlar aranacak