Taksicilere bir suç duyurusu daha

Son günlerde artan UBER-Sarı taksi geriliminde yaşanan olaylar art arta yargıya taşınıyor. Taksi şoförlerinin UBER sürücülerine uyguladığı şiddet eylemlerinden ötürü savcılıklara yapılan başvurulara bir yenisi eklendi.

Taksicilere bir suç duyurusu daha
Taksicilere bir suç duyurusu daha
GİRİŞ 27.03.2018 18:10 GÜNCELLEME 27.03.2018 18:10
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Daha önceden de medyaya yansıyan haberlerde yolcusunu almak için Kadıköy’e giden UBER sürücüsü Oğuz Usta’nın darp edilmesinin ardından konu yargıya taşındı. İstanbul Anadolu Adalet Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı başvuru ile bu gerilim bir kez daha yargı konusu oldu.

Olayla ilgili Oğuz Usta avukatı Av. Fatih Çalka, “Sarı taksi-UBER gerilimi ile ilgili medyaya yansıyan haberlerden de anlaşılacağı üzere birçok vaka var. Bu olaylar artık tehdit, hakaret ve yaralama gibi Türk Ceza Kanunu’nda düzenlenmiş tip suçlara kadar varmış vaziyette. Özellikle taksici şoförlerinin UBER uygulamasını kullanarak müşteri gibi çağrı yapıp UBER şoförlerini darp ettikleri yönünde birçok vaka var. Bu durum tehlikeli boyutlara varmış bulunmakta olup hızlı bir şekilde düzenlemeye ihtiyaç olduğunu gösteriyor. Müvekkilim hedef alınarak gerçekleşen darp olayından ötürü de biz bu başvuruyu yaptık. Savcılığa sunduğumuz somut delillerle en kısa zamanda ilgili kişilerin tespit edilip cezalandırılması için suç duyurusunda bulunduk.” 

Yine konunun devamında Av. Fatih Çalka Taksiciler Odası Başkanı’nın tehditvari açıklamasını hatırlatarak “ Yaşanan bu gerilimde taksicilerin bu şekilde tepki göstermesinin sebebi, sarı taksilerin hedef müşteri kitlesine yetersiz hizmet sunduğunu kabul etmesinin ayrı bir işareti. Taksi şoförleri özellikle daha fazla konfor arayan ve teknolojiyi aktif kullanan genç müşteri kitlesine yeterli hizmeti sunamıyor. Pazardaki bu ihtiyacı da UBER isimli uygulama karşılıyor. Taksi şoförleri tam olarak bu konuda gerilim yaşıyor. Nitekim piyasada hususi taşımada tekel vaziyette bulunan ve ilgili mercilerce münhasır hak tanınmış bir sarı taksi olgusu var. Bu konuda ilgili kurumların acilen düzenlemeye gitmesi gerekmektedir. Aksi halde bu Pazar kavgası daha tehlikeli boyutlara varacaktır.” dedi.

YORUMLAR 2
  • Asdf 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu konunun avukatla alakasının olmadığını anlamayacak kadar cahil insanlar maalesef ülkemizde hala bulunmakta.
    Cevapla
  • BbEe 6 yıl önce Şikayet Et
    bu avukata guvenilmez.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kırşehir'de akraba belediyeciliği halkı isyan ettirdi! Çeşme çamur aktı...
Altın fiyatlarında sert yükseliş