Sözleşmeli er-erbaş alımı başvuruları başladı! 2019 başvuru şartları..

Milli Savunma Bakanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesine en az ilköğretim mezunu sözleşmeli er alımı için başvurular başladı. Başvuru şartları ve tüm merak edilenler haberimizde...

Sözleşmeli er-erbaş alımı başvuruları başladı! 2019 başvuru şartları..
Sözleşmeli er-erbaş alımı başvuruları başladı! 2019 başvuru şartları..
GİRİŞ 23.02.2019 11:02 GÜNCELLEME 23.02.2019 11:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) 2019 yılında Kara Kuvvetleri Komutanlığı adına yapacağı sözleşmeli er alımı için ilanı yayımladı. Kılavuzda belirtilen şartlar arasında, en az ilköğretim mezunu olmak ve 25 yaşını bitirmemiş (01 Ocak 1994 tarihi ile 31 Aralık 1999 tarihleri arasında doğanlar) olmak şartları en çok merak edilen hususlar arasında yer alıyor. Peki sözleşmeli er başvurusu nasıl yapılır? Kara Kuvvetleri Komutanlığı başvuru şartları neler? Tüm merak edilenler haberimizde…

 

Sözleşmeli Er-Erbaş Alımı

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

 

- Türk vatandaşı ve erkek olmak,

- En az ilköğretim veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak,

- Askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlamış olanlardan, müracaatın yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2019 tarihi itibariyle 25 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1994 tarihi ve sonrasında doğanlar), Askerlik hizmetine başlamamış veya askerlik hizmetini tamamlamamış olanlardan, düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2019 tarihi itibariyle 20 yaşından gün almış ve 25 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1994 tarihi ile 31 Aralık 1999 tarihleri arasında doğanlar),

- Askeri okullardan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilmemiş olmak,

- Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş, sözleşmeli erbaş ve er olarak istihdam edilmemiş olmak,

- Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

- Adaylar başvurularını https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e-devlet ile giriş yaparak Başvuru Programı Kullanma Talimatında (Ek-1) belirtilen esaslar dahilinde çevrimiçi (online) gerçekleştireceklerdir. Halen silahaltında olan adaylar çevrimiçi başvurularını yaptıktan sonra Ek-4’te bulunan dilekçeye başvuru sayfasının çıktısını da ekleyerek, kıta özlük dosyalarının muhafaza edildiği ilk amirine (nitelik belgelerinin hazırlanması için) müracaat edeceklerdir.

- Adayların çevrimiçi (online) başvuru formunu doldurmalarını müteakip başvuru bilgileri başvuru merkezinde kayda girecektir. Başvurunun tamamlanmasını müteakip bütün işlemlerde TC Kimlik Numarası kullanılacaktır.

- Çevrimiçi (online) başvurular, başvuru yapılan internet sayfasından e-devlet şifresi girilmek suretiyle son müracaat tarihine kadar güncellenebilecektir.

- Adaylara gerekli görüldüğü takdirde telefon veya kısa mesaj (SMS) ile bilgilendirme yapılabileceğinden, adaylar kendilerinin ya da kendilerine ulaşabilecek yakınlarının cep telefonlarını başvuru esnasında doğru ve eksiksiz beyan etmekle sorumludurlar.

BAŞVURU SONUÇLARINI NASIL ÖĞRENİRİM?

- Başvurusu kabul edilen adayların seçim aşaması sınavlarına katılacakları tarih, https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinde tebliğ niteliğinde yayımlanmaktadır. Ayrıca adayların belirttiği elektronik posta ve cep telefonuna kısa mesaj ile bilgilendirme yapılabilmektedir. Bu nedenle adayların başvuru esnasında özellikle cep telefonu ve adres bilgilerini sisteme doğru bir şekilde girdiklerinden emin olmaları gerekmektedir. Ayrıca, aday bilgilerinde değişiklik olması durumunda bir dilekçeyle MSB Per.Tem.D.Bşk.lığına faks ile müracaat etmeleri önem arz etmektedir.

- İkinci veya müteakip dönemlerdeki seçim aşaması sınavlarına ise adaylar yeterli süre öncesinden çağrılmaktadır. Adaylara ayrıca posta ile tebligat yapılmamaktadır. Bu nedenle, seçim aşamalarına katılma tarihinizi ve neler yapmanız gerektiğini internetten öğrenme zorunluluğu bulunmaktadır.

MSB SÖZLEŞMELİ ER KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ!

YORUMLAR 1
  • karlis 5 yıl önce Şikayet Et
    Guzel
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün