Dikkat! Meteoroloji saat verip uyardı

Kentte dün gece yağmur şeklinde başlayan yağış, Avrupa Yakası'nda karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde kar, Anadolu Yakası'nda ise yağmur şeklinde devam ediyor. Havanın biraz daha soğumasıyla il genelinde 15.00'ten sonra kar yağışı bekleniyor...

GİRİŞ 23.02.2019 11:31 GÜNCELLEME 23.02.2019 12:56
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kentte dün gece yağmur şeklinde başlayan yağış, Avrupa Yakası'nda karla karışık yağmur, yüksek yerlerde kar, Anadolu Yakası'nda ise yağmur şeklinde devam ediyor. 



SAAT 15:00'TEN SONRA

Öğleden sonraya kadar bu şekilde devam edecek yağışların, havanın biraz daha soğumasıyla il genelinde 15.00'ten sonra kara dönüşeceği tahmin ediliyor. 
Karla karışık yağmur ve zaman zaman kar şeklindeki yağışların yarın da süreceği öngörülüyor. 

İstanbul'da rüzgarın gün içinde kuvvetini arttırarak kuzeydoğu yönlerden fırtına şeklinde esmesi, rüzgarın hızının yer yer 90 kilometreye kadar çıkması, pazar günü öğleden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Kentte sıcaklık bugün öğlen saatlerine kadar 3, öğleden sonra ise 2 derece olacak. İstanbul'da pazartesi günü çok bulutlu, salı günü ise parçalı bulutlu bir hava bekleniyor. Sıcaklıklar ise artarak 6-7 derece civarında olacak.

 

 

İBB ALARMA GEÇTİ

Meteoroloji'nin tahminlerine göre, bugün beklenen kar yağışı İstanbul'da önlemleri de beraberinde getirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) kar küreme araçları ana arterlerde konuşlandırıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün Trakya ve İstanbul'da kar yağışı görüleceğini duyurdu. Olası kar yağışı nedeniyle megakentte trafikte yaşanabilecek olumsuzluklara karşı İBB, önlemlerini arttırdı. İBB'ne ait kar küreme ve temizleme araçları, başta D100 Karayolu olmak üzere ana arterlerde ve birçok noktada hazır bekletildi. 

 

 

AKOM'DAN UYARI

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemin etkisine giren İstanbul'da, saat 15.00'ten sonra kar yağışı bekleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), yapılan meteorolojik uyarı doğrultusunda oluşabilecek olumsuzluklara karşı uyardı.

YORUMLAR 4
  • ottoman 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu sene geçtide seneye inşAllah 40 50 santimi görürüz
    Cevapla
  • makber 5 yıl önce Şikayet Et
    sultangazideyim sabah 9 dan beri kar yağıyor.
    Cevapla
  • Musa 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne istanbul eski istanbul ne de kar eski kar. O kadar bina insan varken o kar yeri tutmaz tutsa da erir gider.
    Cevapla
  • ARSLAN 5 yıl önce Şikayet Et
    hoş gelmiş sefalar getirmiş inşallah bereketli olur korkmak değil sevinmek lazım bizim nasıl havaya suya ihtiyacımız var ise doğanında kara ihtiyacı var
    Cevapla
DİĞER HABERLER
New York Times: Kar eden Türkiye'ydi; İsrail yalnızlaşıyor
MSB duyurdu: 13 PKK'lı terörist etkisiz!