Kartal Hukuk Sempozyumu başlıyor

Kartal Hukuk Sempozyumu 22-23 Mart 2019 tarihlerinde Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirilecek.

Kartal Hukuk Sempozyumu başlıyor
Kartal Hukuk Sempozyumu başlıyor
GİRİŞ 17.03.2019 17:27 GÜNCELLEME 18.03.2019 15:02

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Uluslararası Hukuk Kulübü beş (5) yıl önce okul içinde başladığı çalışmaları tüm öğrencilerle paylaşıyor. İlki düzenlenecek olan  “Kartal Hukuk Sempozyumu”, 22-23 Mart tarihlerinde Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirilecek. Birinci gün aktif sahada çalışan hukukta uzman isimlerin farklı alanda söyleşileri; ikinci gün ise hukuktaki kült eserlerin analizi ve dört farklı dava simülasyonuyla birlikte katılımcılarını ağırlayacaktır.

 

 

Kartal Hukuk Sempozyumu kapsamında; TBMM Başkanı Mustafa Şentop, uluslararası hukukçu Rodney Dixon QC, Medipol Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Hukuk Müşaviri Doç Dr. Halit Eyüp Özdemir, İbn Haldun Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Aybakan, İbn Haldun Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz Atar ve Medipol Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hatice Akıncı Yılmaz gibi alanında uzman kişileri lise öğrencileri ile bir araya getirerek; öğrencilere, Türkiye’deki, dünyadaki, uluslararası hukuktaki ve İslam hukukundaki meseleleri konuşma, bu alanlarda bir altyapı hazırlama, konuşmacıların tecrübelerinden faydalanma ve fikir alışverişi sağlama fırsatlarını sunmayı amaçlamaktadır.

 

 

Katılımcılarına birbirinden heyecanlı “Soğuk Yemek”, “Yasak Elma”, “Titanik’te Günah Çıkarma Günü” ve “Mock Trail” gibi dava simülasyonları sunan sempozyum, katılımcılara davanın nasıl işlediği konusunda bir perspektif ve anlayış katmayı hedeflemektedir.

İbn Haldun Üniversitesi ve Medipol Üniversitesinin yanı sıra Türken Vakfının da destek verdiği Kartal Hukuk Sempozyumunda Türkiye’nin dört bir yanından liseli gençleri ağırlayarak ileride uluslararası düzeyde ülkemize ve dünyaya yararlı olacak çeşitli kademelerde hukukçuların yetişmesine yardımcı olmak veya bu düzeyde bir bilgi setine sahip insanlar ortaya çıkmasını hedeflemektedir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bir kara deliğin içine düşerseniz ne olur? İşte NASA'nın paylaştığı o görüntüler...
Fenerbahçeliler kızdıracak hamle! Galatasaray TFF'den talep edecek