Sınırda dikkat çeken görüntü!

Kamışlı'nın Tirbesipiye bölgesi yakınlarında, sınır bölgesindeki petrol kuyuları çevresinde, Rus askeri polisleri ve bayrağının taşındığı 2 zırhlı personel taşıyıcı görüntülendi.

GİRİŞ 30.10.2019 18:51 GÜNCELLEME 30.10.2019 19:12
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Suriye'nin kuzeyinde bulunan Kamışlı kentinde, 'Barış Pınarı Harekatı' kampsamında konuşlanan Rus askeri polisi devriyeye başladı.

 

 

Kamışlı'nın Tirbesipiye bölgesi yakınlarında, sınır bölgesindeki petrol kuyuları çevresinde, Rus askeri polisleri ve bayrağının taşındığı 2 zırhlı personel taşıyıcı, görüldü. Rus askeri polisleri de akşam saatlerinde devriyedeyken, görüntülendi. Nusaybin'den görülen zırhlı personel taşıyıcıları, bir süre sonra gözden kayboldu.

 

 

 

NE OLMUŞTU?

Türkiye ve Rusya arasında 22 Ekim'de imzalanan ortak mutabakat çerçevesinde bölgede Türkiye-Rusya ortak devriyesinin başlayacağı ancak bu devriyenin Kamışlı kentini kapsamadığı açıklanmıştı.

22 Ekim'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'nin kuzeyinde ABD arabuluculuğuyla varılan 120 saatlik ateşkesin sona ermesine saatler kala Soçi'de görüştü. 

Görüşme sonrasında Türkiye ve Rusya'nın "kalıcı istikrar açısından yeni bir dönemi başlatacak 10 maddelik bir mutabakat protokolüne imza attığı" açıklandı. İki lider, Türkiye ve Rusya güçlerinin 23 Ekim Çarşamba günü öğle 12 itibarıyla 150 saat sürecek devriyeye başlayacaklarını duyurmuştu.

YORUMLAR 15
  • Gaziantepli 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim suçumuz. ABD'yi yıllarca uğraşıp kov tam meydan boş kalmışken Rusları getir.
    Cevapla
  • Bumin 4 yıl önce Şikayet Et
    valla orada araplar yada kurtler olacagina ruslar olsun 1000 kat daha iyidir zira bunlar hic yoktan devlet yahu devlet savassa savas barisa baris derler hic yoktan
    Cevapla
  • Ordulu 4 yıl önce Şikayet Et
    Peki mardin de neden petrol yok ??
    Cevapla
  • ÇALDIRAN.....1514 4 yıl önce Şikayet Et
    Mardinde de petrol var ; ama şimdilik yok......
    Cevapla
  • Yıldırım 4 yıl önce Şikayet Et
    Yer altı kaynaklarını 100 yıl kullanmayacağım diye imza atan CHP'ye sor.
    Cevapla
  • Altaylar 4 yıl önce Şikayet Et
    Sağolsun abd ve rusya çok iyi niyetli ülkeler. İkiside Suriyelileri koruyorlar, yetmiyor bir de petrol kuyularının çevresinde nöbet tutuyorlar
    Cevapla
  • gazman osuruk 4 yıl önce Şikayet Et
    girende çıkanda bize a.b.d rusya niye orda petrole yattı mültecileri burda bakan biz sehit veren biz taciz edilen biz v.s v.s topyekün dünyaya savaş açalım 3 dünya harbimi çıkar bilmem şehit olmaya hazırız yerer artık yeterrrrrr
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Petrol onlara angarya Türklere....
    Cevapla
  • ve Dünyaya 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz kalplere
    Cevapla
  • ismail 4 yıl önce Şikayet Et
    Hiç sorma arkadaş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması